WOW MENGEJUTKAN !! INILAH KHASIAT KULIT TEMBIKAI YANG RAMAI TAK TAHU ((SEBARKAN))

WOW MENGEJUTKAN !! INILAH KHASIAT KULIT TEMBIKAI YANG RAMAI TAK TAHU ((SEBARKAN))

Kebanyakan orang bila makan buah tembikai langsung membuang kulitnya, Walau sebenarnya kulit tembikai mempunyai banyak khasiat untuk kesihatan dan kecantikan kulit. Disamping itu, kulit tembikai dapat diolah menjadi santapan yang lazat.

kulit tembikai merawat-wajah

Manfaat kulit tembikai iaitu untuk kecantikan kulit. Kulit tembikai di ketahui luas mempunyai kandungan likopen yang sangat bermanfaat dalam rawatan kulit yang berjerawat.

Selain itu Lycopene juga adalah sejenis antioksidan, sama dengan yang ada pada limau yang boleh memberikan rawatan pada sel kulit sehingga kulit tampak bersih alami.

Kulit tembikai juga mempunyai khasiat untuk kesihatan. Salah satunya yaitu memperlancar aliran darah yang boleh menghalang masalah pada fungsi kardiovaskular seperti tanda-tanda penyakit jantung. Selain itu kulit tembikai dapat juga menangani gejala hipertensi, mengatasi jangkitan pundi kencing sehingga mengatasi gejala anemia.

Untuk memperoleh khasiat yang luar biasa ini, anda boleh memproses kulit tembikai menjadi pelbagai makanan mulai dari kari, tumis, sampai manisan.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih