USUS ANDA BERMASALAH YANG RAMAI TAK SEDAR, INILAH 6 TANDA-TANDA !!

USUS ANDA BERMASALAH YANG RAMAI TAK SEDAR, INILAH 6 TANDA-TANDA !!

Sesungguhnya usus merupakan satu organ yang mempunyai peranan penting dalam menyokong sistem metabolisma badan. Nah ini dalam kolon, usus, jejunum 12, usus, dan ileum. Yang ini akan berguna untuk badan dalam melancarkan sistem penghadaman makanan dan minuman yang masuk ke dalam badan. Ke dalam sistem penghadaman dalam tubuh boleh dapat dimaksimumkan jika keadaan kesihatan usus dikekalkan dengan betul.

Usus

 

Tetapi banyak juga kekangan apabila organ-organ usus dalam badan telah mengalami gangguan semulajadi. Salah satu-keradangan semulajadi di dalam kolon, rektum pendarahan semula jadi, cukup semulajadi sakit perut kronik atau diverticulitis, serta banyak penyakit usus yang lebih banyak adalah agak merbahaya untuk badan. Dan sudah tentu tahu gejala-gejala atau tanda-tanda usus anda sihat atau tidak sememangnya amat penting bukanlah..?. Organ-organ usus di mana mayat tengah-tengah gangguan semulajadi, jadi ia boleh dengan serta-merta memperoleh pertahanan diri adalah mudah, tepat dan berkesan.

Manakala ini adalah sebenarnya organ-organ usus, yang agak kompleks. Sehingga mengetahui keadaan masa depan kolon dalam keadaan sihat atau mengalami gangguan semulajadi yang sememangnya tidak mudah. Walau bagaimanapun terima kasih kepada kehadiran peralatan yang cukup perubatan pendahuluan kelebihan terkemuka pada masa itu pada masa ini, berdasarkan apa yang telah diberikan oleh salah satu daripada Akademi pemakanan, iaitu Kristi Raja MPH, RDN, menegaskan bahawa beberapa Kumpulan penyelidik menganalisis beberapa trillion bakteria yang tinggal di organ usus, atau sering ditangani dengan microbiome usus jangka. Sehingga itu dijumpai tanda apabila organ-organ usus telah mengalami gangguan semulajadi.

Selain tanda-tanda berikut 6 daripada usus dalam badan anda akan mengalami gangguan atau bermasalah.

1. Sering merasa sakit di bahagian sendi
Gangguan semulajadi cukup kritikal sendi atau artritis reumatoid, adalah salah satu tanda bahawa masalah semulajadi organ Negeri usus besar. Di mana semua beberapa penyelidikan pasukan mendedahkan, bahawa semua terlalu kerap pengalaman sakit di sendi boleh didapati dalam berlakunya masalah microbiome usus. Jadi kerana usus ini microbiome juga boleh menjejaskan tindak balas imuniti terhadap bahagian luar sistem penghadaman badan.

Dan memang begitu menunjukkan akibat hasil penyelidikan yang dilaporkan dalam sifat RHEUMATOLOGI, yang menunjukkan bahawa yang bear yang mengalami sakit sendi juga boleh menyebabkan keradangan di organ usus.

2. Sistem imun yang sering menolak
Keadaan semulajadi organ usus gangguan juga boleh disebabkan oleh sistem imun yang lemah kerana sakit badan itu mudah rapuh. Di mana pada dasarnya bahagian sistem pencernaan adalah sistem imun sesungguhnya berkubu dengan sebahagian badan serta paling kompleks. Dan terima kasih kepada sistem imun badan dalam usus yang menjadikan organ usus boleh mengeluarkan bahan kimia yang berbahaya, dan melindungi daripada patogen dan lain-lain bahan asing.

Selewat-lewatnya jika sistem imun lemah, selalu agensi secara automatik akan membuat bilik bahan-bahan yang berbahaya untuk tubuh akan merosakkan organ-organ usus. Juga berlaku perbezaan jenis-jenis penyakit yang menyerang kesihatan usus anda.

3. Kejadian cirit-birit
Cirit-birit adalah sememangnya merupakan salah satu masalah penghadaman badan. Tetapi ia begitu juga supaya ia mungkin tanda organ-organ usus masalah secara semula jadi tidak dapat diramalkan. Di mana berlakunya cirit-birit itu memang sering disebabkan oleh bakteria jahat sebagai patogen yang di organ usus.

Sehingga itu boleh membuat racun yang mencederakan organ-organ usus dalam badan. Oleh yang demikian, kejadian cirit-birit sebagai juga jadi petunjuk bahawa keadaan organ-organ usus mengalami masalah. Juga baik kerana anda boleh menghadapi cirit-birit itu dengan pas, iaitu dengan cara, memberi pengambilan bakteria baik dalam badan, terutamanya organ penghadaman badan supaya bakteria jahat tidak lama lagi boleh dikeluarkan adalah lengkap.

4. Sering merasa bimbang
Perlu anda tahu bahawa organ-organ usus juga pengaruh pada maklum balas di dalam otak. Sering merasa bimbang, kebimbangan, ia juga boleh menjadi tanda-tanda yang organ-organ usus dalam badan yang semula jadi masalah. Di mana keadaan masalah usus semulajadi, akan diresponkan ke otak dalam bentuk kebimbangan dan keresahan.

Berdasarkan kajian yang telah diterbitkan dalam catatan Gastroenterologi, menunjukkan bahawa mikrob di dalam usus boleh juga mengawal otak kimia, iaitu dengan mempengaruhi badan dalam bentuk tahap tekanan dan kebimbangan. Selain daripada itu penyelidik juga menegaskan, bahawa orang yang sering berasa risau dan kemurungan akan menjejaskan keadaan usus pada tubuh badan mereka.

5. Mempunyai sensitiviti terhadap makanan tertentu
Jika badan mempunyai sensitiviti terhadap makanan tertentu seperti asid folik, di mana agensi telah penolakan yang pada makanan yang mengandungi laktosa. Sehingga badan tidak dapat mencerna kandungan laktosa entri ini. Serta perkara seperti ini juga boleh jadi tanda bahawa keadaan organ usus adalah masalah semulajadi.

Berdasarkan keputusan kajian dalam British Journal of nutrisi, menegaskan bahawa penggunaan makanan atau suplemen yang mengandungi probiotics, malah boleh membantu badan yang merasakan sukar untuk menyerap laktosa. Sehingga ia boleh dibuat dengan cara di mana agensi mempunyai penyelesaian masalah sensitiviti terhadap makanan yang mengandungi laktosa. Oleh itu ia adalah tidak sehingga organ usus membuat cara lagi.

Masalah sistem penghadaman semula jadi, memang jadi tanda atau gejala-gejala biasa yang menunjukkan bahawa terdapat masalah pada organ-organ usus. Di mana jika keadaan badan yang sering kembung, sembelit, perut kesakitan, serta lain-lain, maka ia boleh jadi penunjuk bahawa terdapat kecacatan di organ usus. Dan ianya mungkin disebabkan oleh berlakunya kerengsaan usus, tidak cekap peruntukan khusus microbiota, dan kerana yang lain. Jadi sama keadaannya ini akan membawa berlakunya keradangan usus besar, serta tindak balas sistem imun badan lemah.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih