TERBUKTI !! TERNYATA 5 RAMUAN INI BOLEH ATASI KULIT GATAL, INI CARA GUNANYA ((MOHON KONGSIKAN))

TERBUKTI !! TERNYATA 5 RAMUAN INI BOLEH ATASI KULIT GATAL, INI CARA GUNANYA ((MOHON KONGSIKAN))

Apakah yang seperti gatal-gatal kulit kerana alahan, gigitan serangga atau untuk jerawat? Setiap orang mahu kulit yang lembut dan tiada tompok gelap, terutama gatal-gatal. Dikira anda supaya tidak mandi apabila gatal-gatal kulit.

Tetapi ada apa-apa bahan semula jadi yang boleh anda gunakan untuk menghilangkan gatal-gatal pada kulit, seperti yang ditunjukkan di bawah.

gatal

Cuka epal sider 
Beri cuka epal dengan kulit yang gatal dan biarkan kering dan mengulangi beberapa kali. Apple cider cuka mempunyai anti-kulat, anti-bakteria dan antiseptik yang kuat bahawa ia boleh melegakan gatal-gatal. Anda juga boleh berjemur di bawah mandi dengan air suam yang telah diberikan epal cuka apabila gatal semua badan.

Lidah Buaya
Aloe vera mempunyai ciri-ciri antibakteria dan sejuk pada kulit. musim sejuk berikut Its begitu baik untuk melegakan gatal-gatal pada kulit. Melting daging aloe vera dan gosok secara langsung dan sama rata kepada kulit gatal itu.

Basil atau selasih
Ambil beberapa daun selasih dan dihancurkan, kemudian memohon dengan segera kepada kulit gatal. Boleh juga dibekukan dengan air dan membuat memampatkan kulit.

Rind
Tidak boleh dibuang kulit buah, kulit pisang dan tembikai melegakan kulit gatal yang sangat baik apabila disapu perlahan-lahan ke gatal kulit.

Oatmeal
Oatmeal juga melegakan begitu baik gatal-gatal kulit serta melembapkan sejuk berbentuk. Campurkan dengan air atau minyak kelapa untuk hasil yang lebih cekap.
Nah, jadi jika mempunyai masalah kulit gatal, cuba untuk merawat dengan lima bahan-bahan semula jadi atas beliau. tetapi jika anda merengsakan kulit disebabkan sakit, segera merawat atau pergi ke doktor ya.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih

MOHON BANTU LIKE JIKA ANDA SUKA ARTIKEL INI !!

loading...

Dapatkan kisah terbaik terus ke dalam inbox email anda!