Syiah dan Yahudi Bersatu Menyambut Dajjal

Syiah dan Yahudi Bersatu Menyambut Dajjal

Pendeta Syiah dan seorang penulis yang dikenali dengan Baqir Sharif Qurashi dalam bukunya “Hidup Imam al-Mahdi”, (Penerbit: Ansariyan Penerbitan – Qum Edisi Pertama 1427 -2.006-1385) di halaman 241-242 menulis seperti ini:

Dalam tradisi Zurarah penyebab yang sama ini disebutkan oleh Imam bahawa: “Untuk Qaim (AS), Ada kegaiban sebelum kemunculannya kembali” Zurarah segera bertanya, Imam menjawab,

“Kerana takut dibunuh” Untuk apa? “Syaikh Tusi mengatakan:” Punca hambatan dalam kemunculan semula Imam Mahdi (AS) tidak lain adalah takut dibunuh. Kerana jika memang ada alasan lain, yang tersisa dalam kegaiban tidak akan pernah dibenarkan. “(Sumber: Ghaybah, Syeikh Tusi p. 199)

Jika Kita pelajari lebih dalam tentang hadis-hadis Nabi SAW banyak sekali hadith yang menceritakan akan datangnya Dajjal laknatullah ‘alaih di akhir zaman. Di antara Sabda beliau adalah sebagai berikut:

Sabda Rasulullah SAW, “Ketahuilah ia (Dajjal) berada di laut Syam (Syria) atau laut Yaman, akan datang dari arah Timur (lalu menunjukkan dengan tangannya)” (HR Muslim)

Dari Abi Bakar Siddiq RA, Rasulullah SAW bersabda, “Dajjal akan muncul ke bumi dari arah Timur bernama Khurasan (IRAN saat ini)” (HR al-Tirmizi)

Dari Anas bin Malik RA, Rasulullah SAW, “Dajjal akan keluar dari kota Yahudi Isfahan (Khurasan, IRAN) bersama 70,000 penduduk Isfahan”. (Fath al-Rabbani Tartib Musnad Ahmad. Ibn Hajar berkata: “Shahih”)

Nabi bersabda, “Dajjal akan diikuti oleh 70,000 Yahudi dari kota Isfahan (Nan), mereka memakai Al-Tayalisah (penanda di kening agar berwarna hitam)”. (HR. Muslim)

Ibnu Kathir berkata, Dajjal pada mulanya akan muncul dari Isfahan (IRAN) dari sebuah kota Yahudi (Al-Nihayah fi al-Fitan wa al-Malahim). Isfahan adalah bandar terbesar YAHUDI di Iran dan pusat loji nuklear Iran pada masa kini. Bandar Isfahan yang saat ini menjadi kota loji Nuklear dijaga dan pagar para wanita mut’ah Syiah Iran.

Satu soalan yang menggelitik kenapa Al-Qaim alias Dajjal yang ditunggu Syiah dan Yahudi saat ini takut dibunuh? Bukankah negara Syiah Iran sudah berdiri? Atau bukankah Al-Qaim (Dajjal) datang untuk membalas dendam dan menyesatkan manusia, kenapa jadi penakut? Atau Allah SWT akan menurunkan tenteranya jika keluar sebelum waktunya?

Allah Yang Maha Mengetahui. Dan semoga kita terlepas dari fitnah Dajjal. Dan jangan lupa budak-budak Dajjal di Akhir Zaman sudah wujud berkeliaran di Indonesia dengan tetap mengaku Islam padahal bukan, kerana mereka adalah Syiah yang mempunyai persamaan dengan Zionis Yahudi. Jika anda melihat Yahudi Israel dan Syiah Iran seperti saling perang itu bukan kerana permusuhan aqidah tetapi mereka sedang memperebutkan KOTA SYAM (SYRIA) kerana akan datangnya Dajjal. Sang Mata Satu sebagai Tuhan akhir zaman yang sedang mereka perebutkan.

Imam Mahdi dalam ajaran Syiah bukanlah imam Mahdi yang diyakini umat Islam, Imam Mahdi dalam keyakinan Syiah justru musuh dari imam Mahdi yang diyakini umat Islam di akhir zaman.

Imam Mahdi versi Iran adalah Sang Mata Satu (DAJJAL) yang mereka perebutkan dengan Yahudi Israel.

Zionis Israel dan Amerika Syarikat membentuk ISIS agar tidak terlalu ketara bahawa yang berperang adalah Zionis Israel dengan Syiah Iran. Maka Syiah Iran di Syam (Syria) bertempur melawan ISIS bentukan Zionis Yahudi dalam rangka merebut Bandar itu kerana tak lama lagi Sang Mata Satu pujaan mereka akan datang dari sana.

Selepas itu, mereka akan saling memperebutkan Al-Aqsa di Bandar Al-Quds Palestin. Untuk Apa? Karena Baik Syiah Iran dan Zionis Yahudi Israel sebenarnya sama-sama Yahudi untuk menubuhkan Israel Raya dengan penubuhan Haikal Sulaiman di Masjid Al-Aqsa Palestin.

Semoga kita semua terhindar dari fitnah akhir zaman dan tidak menjadi budak-budak Dajjal yang menyesatkan, wallahu a’lam. (adi / dakwatuna) –¬†dakwatuna.com

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih