Subhanallah !! Foto Ini Membuktikan Kebenaran Al-Qur’an Surat Yunus Ayat 92

Subhanallah !! Foto Ini Membuktikan Kebenaran Al-Qur’an Surat Yunus Ayat 92

Pemimpin ahli bedah sekaligus penanggung jawab utama dalam kajian mumia ini adalah Prof. Dr. Maurice Bucaille. Bucaille adalah ahli bedah kenamaan Perancis, dan pernah mengepalai klinik bedah di Universitas Paris.

Bucaille menyayat sedikit demi sedikit bahagian tubuh raja yang mengaku sebagai tuhan tersebut. Dari tubuh itu, dia mendapati kepekatan kadar garam yang tinggi tertinggal dalam badan tersebut. penyelidik mengambil kesimpulan bahawa Firaun ini mati kerana ombak yang menelannya.

Soalan yang lebih rumit muncul, bagaimana mungkin jasad ini lebih utuh, sempurna dari jasad raja lainya meski dikeluarkan dari laut.

Profesor menyiapkan Laporan Akhir dari kajian tersebut yang berjudul “Les momies des Pharaons et la midecine” (Mumia Firaun; Sebuah Penyelidikan Perubatan Moden). Akan tetapi salah seorang daripada penyelidik berkata pada Bucaille, “Jangan terburu-buru, sesungguhnya umat islam telah mengetahui ini jauh 1400 tahun lalu “. Bucaille berfikir keras, bagaimana mungkin teknologi dan pengetahuan zaman dahulu mampu menjelaskan misteri ini.

Dihadapan hadirin, Bucaille melaporkan hasil penelitianya. Bahawa Firaun memang mati kerana tenggelam di Laut Merah. Kemudian salah seorang diantara mereka berdiri Orang Islam yang membacakan Al Quran yang bermaksud:
“Maka pada hari ini kami selamatkan badanmu supaya kamu dapat menjadi pelajaran bagi orang-orang yang datang sesudahmu dan sesungguhnya sebahagian besar dari manusia lengah dari tanda-tanda kekuasaan Kami. “(QS. Yunus: 92)

Seketika itu juga hati Bucaille bergetar, kakinya lemas dan menitikan air mata mendengar ayat tersebut. Kini dia faham, bahawa utuhnya jasad firaun adalah janji dan campur tangan Yang Maha Kuasa. Allah. setelah
itu, Bucaille masuk islam. lantas dia mempelajari Al-Quran, dan maklumat ilmiah di dalamnya.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih

MOHON BANTU LIKE JIKA ANDA SUKA ARTIKEL INI !!

loading...

Dapatkan kisah terbaik terus ke dalam inbox email anda!