Siti Nurhaliza Dedahkan Rahsia Hamil 4 Bulan

Siti Nurhaliza Dedahkan Rahsia Hamil 4 Bulan – PENYANYI kesayangan ramai, Datuk Siti Nurhaliza, mengumumkan beliau kini hamil 4 bulan menerusi satu sidang media yang dijalankan sebentar tadi. Dalam sidang media itu, Siti turut menjelaskan pengumuman itu dibuat bagi menjelaskan  kepada peminat mengapa dia begitu lama menyepi dari umum.

Siti Nurhaliza Dedahkan Rahsia Hamil 4 Bulan

“Alhamdulillah..” ujar pelantun lagu Cindai itu.

Siti Nurhaliza Dedahkan Rahsia Hamil 4 Bulan

Ujarnya lagi, beliau mengambil keputusan untuk berehat selama 4 bulan lepas bagi memberi tumpuan kepada kandungannya itu.

“Siti juga berharap pihak yang berkenaan agar memahami keadaan saya dan fokus saya terhadap kandungan,” katanya lagi. – Sinar Harian

__________________________________________________

TEKA-TEKI mengenai berita kehamilan Datuk Siti Nurhaliza Tarudin sejak beberapa bulan lalu akhirnya terjawab apabila penyanyi tersohor itu mendedahkan dia kini sedang hamil empat bulan.

Siti, 38, mendedahkan mengenai perkhabaran gembira itu dalam satu sidang media khas yang diadakan di kediamannya di Bukit Antarabangsa, Ampang Selangor pada malam Jumaat.

Kegembiraan jelas terpancar di wajah penyanyi kesayangan ramai ini.

“Selama ‘menyepi’ seketika banyak berita dan spekulasi mengenai diri saya yang diperkatakan dan dikongsi atau tular di media sosial.

“Namun saya memilih untuk berdiam diri sahaja kerana ada fokus tersendiri selama waktu saya berehat ini.

“Setelah melalui fasa dan tempoh tertentu, saya dan suami mencapai kata sepakat untuk mengumumkan kepada anda semua bahawa saya sedang hamil empat bulan,” katanya menerusi sidang media khas itu.

Selain itu Siti mendedahkan dia sebelum ini pernah beberapa kali melakukan rawatan feterliti bagi mendapatkan cahaya mata dan bersyukur usaha itu akhirnya berjaya.

“Sebelum ini ada bertanya sama ada saya tidak berusaha mendapatkan cahaya mata dan sebenarnya sudah beberapa kali saya cuba lakukan rawatan feterliti.

“Alhamdulillah selepas 11 tahun berkahwin, akhirnya Allah memberikan kami rezeki dan tiada kata dapat menggambarkan perasaan saya.

“Terima kasih kepada semua yang sentiasa mendoakan saya dan suami dikurniakan cahaya mata. Saya hargai setiap doa anda,” katanya.

Datuk K pada majlis doa selamat sebelum pengumuman mengenai berita kehamilan Siti Nurhaliza.

Turut hadir pada sidang media itu adalah suaminya, Datuk Seri Khalid Mohd Jiwa dan ahli keluarganya.

Pada Julai lalu, kecoh apabila kononnya satu sampel darah individu dicatatkan atas nama ‘Siti Nurhaliza Tarudin’ telah dihantar ke sebuah makmal patalogi dan klinikal di Petaling Jaya oleh sebuah hospital.

Bagaimanapun tidak dipastikan sama ada nama berkenaan merujuk kepada penyanyi Siti Nurhaliza atau pun individu lain yang mempunyai nama serupa.

Berdasarkan ujian makmal dan laporan pemeriksaan terhadap sample atas nama berkenaan, individu itu dikatakan hamil antara empat dan lima minggu.

Pada 1 Disember 2015, Siti Nurhaliza berkongsi rasa sedihnya dengan peminat selepas dia mengalami keguguran yang ketika itu baru berusia dua bulan.

Siti dan Datuk K berkahwin pada 21 Ogos 2006. – mStar.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih