INILAH CARA MEMUTIHKAN BAJU ANDA TANPA PELUNTUR PAKAIAN !!

Sending
User Review
0 (0 votes)

INILAH CARA MEMUTIHKAN BAJU ANDA TANPA PELUNTUR PAKAIAN !! – Pakaian putih biasa apabila disimpan atau digunakan untuk masa yang lama, jadi warna ketulenan akan mula pudar dan hilang. Tetapi anda tidak perlu bimbang, ada cara untuk membuat pakaian putih anda putih lagi sebagai wajah baru lagi. Diambil dari healthyfoodteam. com, di sini tiada peluntur yang biasa digunakan oleh orang-orang secara umum.

INILAH CARA MEMUTIHKAN BAJU ANDA TANPA PELUNTUR PAKAIAN

INILAH CARA MEMUTIHKAN BAJU ANDA TANPA PELUNTUR PAKAIAN

Oleh itu, kandungan bahan kimia sintetik dalam peluntur pakaian anda untuk membuat ia kelihatan nipis dan tidak menyelesaikan masalah kesan degil yang melekat pada pakaian.

Jadi apakah bahan yang gunakan itu?

Kalium permanganat bahan yang kami akan gunakan untuk memutihkan pakaian anda. Dengan bahan-bahan ini adalah yang paling berkesan untuk pemutihan pakaian dengan hasil yang sempurna. Untuk mendapatkannya, anda boleh membeli dan menjual pelbagai farmasi berdekatan.

INILAH CARA MEMUTIHKAN BAJU ANDA TANPA PELUNTUR PAKAIAN

Cara menggunakannya:

Bagaimana, sepuluh liter air tuangkan dalam singki dan menyediakan kristal beberapa kalium permanganat. Kemudian tunggu sehingga kalium larut dan bertukar menjadi merah jambu atau merah jambu.
Perlu diingat, anda tidak perlu memakai terlalu banyak kalium permanganat kerana ia boleh menjadikan air ke ungu gelap. Selepas gabungan yang lewat, anda boleh menambah 200 gram bahan pencuci ke dalam air dan kacau rata.

INILAH CARA MEMUTIHKAN BAJU ANDA TANPA PELUNTUR PAKAIAN

Apabila sudah siap, anda boleh meletakkan pakaian anda dalam penyelesaian ini dan ditutup dengan beg plastik. Biarkan sekurang-kurangnya selama empat hingga lima jam. Atau, anda boleh biarkan selama satu malam.

Kemudian, selepas merendam pakaian malam tadi, anda boleh memerah dan basuh dalam mesin basuh. Apabila anda perlu mendapatkan warna putih yang lebih nyata, anda hanya perlu mengulangi kaedah pelunturan ini sehingga anda mendapat warna putih asal baju anda.

Selamat mencuba dan kongsikan jika ianya bermanfaat.

Sumber: healthyfoodteam. com

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih

MOHON BANTU LIKE JIKA ANDA SUKA ARTIKEL INI !!

loading...

Dapatkan kisah terbaik terus ke dalam inbox email anda!