Sesuatu Yang ‘PELIK’ Lepas Anda Minum Air Kelapa Muda

Sesuatu Yang ‘PELIK’ Lepas Anda Minum Air Kelapa Muda 7 Hari Berturut-Turut ?!! | Sejak dahulu lagi rata-rata masyarakat mengatakan air kelapamuda memiliki kesan yang paling mujarab pada kesihatan manusia.

Anda mungkin pernah mendengar tentang minyak kelapa dan beberapa manfaat yang yang terdapat didalamnya. Namun pernahkah anda minum airkelapa selama 7 hari berturut-turut?

Air kelapa muda sememangnya sangat baik jika diminum setiap hari, dan kesan dari pengambilan airini lama-kelamaan dapat dirasai sendiri oleh anda.

Sesuatu Yang ‘PELIK’ Lepas Anda Minum Air Kelapa Muda

Ajaibnya, air kelapa dan plasma darah dalam aliran darah manusia mempunyai struktur yang serupa. Hal ini dibuktikan dengan penggunaan air kelapa sebagai pengganti darah semasa zaman perang di masa suatu ketika dahulu, dan dengan cara ini banyak nyawa manusia dapat diselamatkan.

Hari ini air kelapa muda telah digunakan di seluruh dunia, dan anda boleh menemuinya di pelbagai tempat di persekitaran kita. Kadangkala rasa airnya tidak lagi segar, tetapi daya detoksifikasi dan manfaat kesihatan lain dari air kelapa sangat tak diragukan lagi.
Sesuatu Yang 'PELIK' Lepas Anda Minum Air Kelapa Muda

Apa yang terjadi apabila anda minum air kelapa muda dalam 7 Hari?

Dipetik dari laman healthyfoodteam.com, air kelapa muda boleh menguatkan sistem kekebalan tubuh anda dan menghilangkan bakteria yang menyebabkan jangkitan saluran kencing, gonorea, penyakit gusi dan virus yang menyebabkan selesema, jangkitan pelbagai penyakit dan tifus.

Air kelapamuda dapat meningkatkan tenaga dan pengeluaran kelenjar hormon tiroid. Air kelapa muda bertindak sebagai diuretik semulajadi dan sangat membantu bagi orang yang mempunyai penyakit buah pinggang. Ini akan membantu membersihkan saluran kencing dan saluran pundi kencing. Berkhasiat menghilangkan racun dan membantu memecah batu buah pinggang.

Air kelapa muda mengandungi jumlah serat yang tinggi, sehingga sangat baik untuk pencernaan. Kerana air kelapa rendah lemak, anda boleh meminumnya dalam jumlah banyak. Air kelapamuda akan mengurangkan nafsu makan anda kerana selepas meminumnya anda akan merasa kenyang, jadi secara tak langsung membantu penurunan berat badan.

Cuba basahkan kapas atau kain dengan air kelapamuda dan letakkan pada kulit jika anda mempunyai jerawat, kulit berminyak atau kering. Airkelapa muda akan membuat kulit lebih bersih dan segar, dan pori-pori akan terbuka.

Campur air kelapa muda dengan minyak zaitun untuk membersihkan pencernaan dan menghilangkan parasit usus.

Para pengkaji mendakwa bahawa airkelapa juga membantu mengatasi beberapa masalah kesihatan semasa mengandung. Dengan hanya satu cawan air kelapa anda akan menyeimbangkan elektrolit, sehingga anda akan terhindar dari hipertensi atau juga dikenali sebagai tekanan darah tinggi.

Jika anda ingin kulit anda cerah dan dilindungi sepanjang hari, minumlah satu gelas airkelapamuda. Jika anda kehilangan terlalu banyak tenaga dengan aktiviti fizikal yang meletihkan, anda boleh memulihkan tenaga anda dengan air kelapa muda. Air kelapamuda akan memberikan kesan positif pada setiap bahagian tubuh anda yang letih.

Air kelapamuda juga sebagai anti oksidan sehingga membantu sistem kekebalan tubuh yang kuat, meningkatkan tenaga, menghindari dari bakteria dan jangkitan, penurunan berat badan dan banyak manfaat lain.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih