Serangan Jantung Boleh Dicegah, Jika Anda Melakukan 5 Pekara Ini

Sending
User Review
0 (0 votes)

Serangan Jantung Boleh Dicegah, Jika Anda Melakukan 5 Pekara Ini. Adakah anda tahu penyebab utama kematian di Amerika Syarikat untuk lelaki dan wanita? Ini serangan jantung dan itu adalah bertanggungjawab untuk lebih daripada 1 juta kematian setiap tahun. Ini biasanya akibat penyakit jantung yang paling umum, penyakit arteri koronari.

Menurut statistik, tahun ini sahaja kita akan mempunyai 920,000 kes serangan jantung baru dan sebanyak 50% daripada mereka yang akan terjadi pada orang Amerika tidak curiga, tanpa tanda-tanda amaran.

Serangan jantung berlaku apabila aliran darah ke jantung anda akan disekat dan jantung tidak menerima cukup darah untuk benar melakukan fungsinya. Aliran darah biasanya dihalang oleh plak arteri penumpukan, yang boleh tiba-tiba pecah dan membentuk bekuan darah yang akan menyekat aliran darah ke jantung anda.

Jika situasi seperti ini tidak berlaku, anda perlu bertindak balas dengan cepat atau sebahagian daripada otot jantung anda akan mula mati mati dan menjadi parut yang boleh menyebabkan masalah yang lebih serius di masa depan.

5 Perubahan Gaya Hidup Boleh Cegah 80% dari Serangan Jantung

keadaan yang mengancam jiwa ini sangat serius tapi apa yang banyak orang tidak tahu adalah bahawa hal itu dapat sepenuhnya dicegah dan dielakkan jika orang hanya membuat beberapa perubahan gaya hidup penting. Seperti yang sudah kita ketahui, gaya hidup kita adalah faktor besar dalam kesihatan jantung kita.

Para penyelidik di Karolinska Institute melakukan kajian yang menunjukkan bahawa hanya lima perubahan gaya hidup sihat boleh mengurangkan serangan jantung pertama kali pada lelaki sebanyak 80%. Inilah yang mereka katakan:

“Hal ini tidak menghairankan bahawa pilihan gaya hidup sihat akan mengakibatkan penurunan serangan jantung … Apa yang mengejutkan adalah bagaimana drastik risiko turun kerana faktor-faktor ini.”

Kajian sama dilakukan pada tahun 2004 oleh INTERHEART, yang meneliti faktor-faktor risiko penyakit jantung di lebih dari 50 negara di seluruh dunia dan mendapati bahawa gangguan kardiovaskular 90% boleh sepenuhnya dicegah jika diet dan perubahan gaya hidup tertentu dilaksanakan.

Apa ini perubahan gaya hidup penting yang memainkan peranan penting dalam kesihatan jantung?

Diet sihat

aktiviti moderat fizikal (berjalan / berbasikal sekurang-kurangnya 40 minit setiap hari dan bersenam sekurang-kurangnya 1 jam per minggu)
lingkar pinggang yang sihat (lingkar pinggang di bawah 95 cm atau 37.4 inci)
pengambilan moderat alkohol (maksimum 10 hingga 30g. sehari)
Larangan Merokok

Apa Itu Diet Sihat untuk Jantung anda?

Lemak Bertentangan dengan kepercayaan popular, makanan terburuk untuk jantung kita tidak tepu seperti mentega, lemak babi atau telur, itu adalah gula halus, karbohidrat dan makanan olahan yang melakukan kerosakan yang paling.

Orang sering keliru tentang masalah ini kerana itu keyakinan umum bahawa kadar kolesterol LDL yang tinggi, juga dikenali sebagai kolesterol “jahat”, menyebabkan penyakit kardiovaskular dan lemak tepu boleh meningkatkan LDL dalam darah anda. Namun, apa yang tidak diketahui kebanyakan orang adalah bahawa ada dua jenis zarah kolesterol LDL:

Kecil, kolesterol LDL padat
Besar, “berbulu” kolesterol LDL
Penyelidikan telah menunjukkan bahawa orang-orang besar, zarah LDL berbulu tidak boleh disalahkan ketika datang ke penyakit jantung. Zarah LDL kecil dan padat menyebabkan penumpukan plak arteri yang membawa kepada serangan jantung. Ketika datang ke makanan, trans-lemak meningkatkan kadar, zarah LDL kecil padat, sedangkan lemak tepu meningkatkan tahap, zarah LDL besar jinak. Bilangan zarah LDL kecil meningkat dengan pengambilan karbohidrat dan gula halus, seperti roti, bagel, soda dan sebagainya dan itu sebabnya trans-lemak dan karbohidrat melakukan lebih banyak kerosakan kesihatan jantung anda dari lemak tepu saja.

Rencana Benar Diet Jantung Sihat

Jika anda ingin menjaga kesihatan kardiovaskular anda, anda perlu untuk mengelakkan lemak trans dan makanan diproses seluruhnya. Ini bermakna bahawa makanan segera dan makanan ringan adalah benar-benar dari meja. Kemudian, anda perlu mendapatkan insulin dan rintangan leptin di bawah kawalan. Pengambilan tinggi gula dan biji-bijian mungkin telah mengganggu keseimbangan dan menyebabkan pelbagai masalah. Jika anda ingin mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular dan mencegah serangan jantung anda perlu mengikuti beberapa peraturan asas:

Elakkan gula, fruktosa diproses, dan biji-bijian. Tetap jelas dari sebahagian besar makanan yang diproses juga.
Melaksanakan seimbang Rejimen makan yang sihat terdiri daripada keseluruhan, makanan organik. Menukar karbohidrat dengan:
jumlah tinggi sayur-sayuran
Rendah hingga sedang jumlah protein berkualiti tinggi (idealnya organik mengangkat, haiwan meragut)
Berkualiti tinggi lemak sihat (jenuh dan tak jenuh tunggal dari haiwan dan sumber minyak tropika).
Sudah terbukti secara ilmiah bahawa majoriti orang tidak lemak dalam mereka diet sehari-hari dan ini perlu ditingkatkan untuk kesihatan yang optimum. Setiap orang perlu meningkatkan pengambilan lemak sihat dengan sekurang-kurangnya 50-85%. Untuk berbuat demikian anda harus mempertimbangkan makan lebih:

Avokado
Mentega yang diperbuat daripada susu organik
susu mentah
kuning telur organik
Kelapa dan minyak kelapa
Pemanas minyak kacang organik
kacang mentah, seperti almond, pecan, macadamia, dan biji-bijian
Daging dari haiwan yang makan rumput
Jika anda ingin mempunyai jantung yang sihat anda perlu mengembalikan keseimbangan antara asid lemak omega-3 dan asid lemak omega-6. Kombinasi dari kedua-dua bahan ini mengambil bahagian dalam pembentukan sel-sel di arteri, yang bertanggung jawab untuk prostasiklin, bahan yang membolehkan aliran darah lancar. Kurangnya omega 3 boleh menyebabkan senarai panjang gangguan kesihatan dan menjadi faktor risiko utama di lebih daripada 96 000 kematian awal setiap tahun. Para ahli menyarankan anda menghadkan pengambilan minyak sayuran dan makan lebih banyak ikan berminyak liar ditangkap seperti sardin dan ikan. Anda boleh mempertimbangkan untuk mengambil berkualiti tinggi suplemen minyak krill.

Adakah Buah Baik untuk Jantung anda?

Sebuah kajian yang dibentangkan dalam ESC Congress di Barcelona tahun ini mendedahkan beberapa penemuan yang menakjubkan. Kajian ini menunjukkan bahawa orang yang secara teratur mengkonsumsi buah-buahan mempunyai risiko 40% lebih rendah daripada semua jenis penyakit jantung dan risiko 32% lebih rendah daripada kematian akibat penyebab apa pun berbanding dengan orang yang tidak.

Buah-buahan berlimpah-limpah di antioksida, vitamin, mineral, dan fitonutrien lain yang dapat meningkatkan kesihatan jantung anda dan mencegah keradangan. Menurut sebuah kajian dari British Medical
Journal makan hanya satu epal sehari dapat mengurangkan risiko penyakit kardiovaskular dan kematian akibat serangan jantung pada orang di atas 50 tahun, mempunyai kesan yang sama seperti ubat statin.

Namun, semuanya harus di moderasi, dan ini berlaku untuk buah-buahan juga. Anda terutamanya perlu berhati-hati dengan buah-buahan manis; mereka mengandungi kadar tinggi fruktosa. Bahan yang paling menguntungkan biasanya ditemui pada kulit atau biji dan mereka mempunyai rasa pahit atau asid. Ketika membeli buah selalu memilih untuk produk organik, mereka adalah yang paling berkhasiat dan anda akan tahu pasti mereka belum dilucutkan daripada semua nutrisi. Perlu diingat bahawa buah banyak mengandungi fruktosa dan harus dimakan dalam jumlah sedang. Ada pedoman tertentu untuk berapa banyak buah yang anda perlu makan setiap hari sesuai dengan keadaan kesihatan anda secara keseluruhan. Sebagai contoh:

Jika anda leptin / insulin dapat bertahan, kelebihan berat badan, hipersensitif atau mempunyai kadar kolesterol tinggi (termasuk hampir 80% orang Amerika), anda tidak perlu makan lebih dari 15g fruktosa setiap hari.

Jika anda tidak insulin / tahan leptin, dan mempunyai berat badan normal, tidak menderita diabetes, hipertensi, atau kolesterol tinggi dan jika anda melakukan beberapa aktiviti fizikal hampir setiap hari, anda boleh makan buah-buahan sebanyak yang anda suka.

Jika anda termasuk dalam kumpulan kedua, buah masih boleh meningkatkan gula darah anda, bahkan glikosilasi protein anda. Hal terbaik untuk makan buah-buahan selepas latihan dan aktiviti fizikal, kerana tubuh anda kemudian akan menggunakan gula sebagai bahan bakar daripada menyimpannya dalam darah dan meningkatkan kadar gula darah anda.
Plus, jika anda seorang atlet daya tahan, anda juga boleh mengambil sejumlah besar buah-buahan kerana tubuh anda akan membakar sebahagian glukosa semasa latihan, dan tidak akan disimpan sebagai lemak.

Ubat diabetes Meningkatkan Risiko Penyakit Jantung

Orang yang menderita diabetes yang paling biasanya ditetapkan metformin, ubat yang membuat tubuh anda lebih sensitif terhadap insulin. Namun, kajian terkini menunjukkan bahawa penggunaan jangka panjang ubat ini dapat menurunkan kadar TSH thyroid-stimulating hormone yang boleh menyebabkan masalah kesihatan yang serius dan merosakkan kesihatan jantung anda. Kajian lain menunjukkan bahawa pesakit yang menderita diabetes jenis 2 yang ditetapkan ubat penurun glukosa berada pada risiko tinggi kematian akibat masalah jantung yang berkaitan.

Menurut para penyelidik, “Hasil keseluruhan ini meta-analisis tidak menunjukkan manfaat glukosa intensif menurunkan rawatan pada semua penyebab kematian atau kematian kardiovaskular. Peningkatan 19% dalam semua penyebab kematian dan peningkatan 43% kadar kematian kardiovaskular tidak boleh dikesampingkan. ”

Jika anda menderita diabetes jenis 2 Anda boleh melihat beberapa rawatan alternatif, ubat ini tidak hanya pilihan anda. Anda boleh melaksanakan perubahan gaya hidup tertentu, seperti menghilangkan makanan yang diproses dan makan lebih banyak makanan organik yang tidak mengandungi gula buatan dan karbohidrat gula pembentuk. Jika anda mula beberapa intensiti tinggi latihan kardio selain untuk diet anda akan berada di jalur yang benar untuk membalikkan penyakit ini.

Peringatan tentang Beta-Blockers dan Ilmiah Misconduct

penghalang beta adalah ubat yang bertujuan untuk merawat tekanan darah tinggi dan gagal jantung kongestif. Mereka menyekat neurotransmitter norepinephrine dan adrenalina (adrenalin) dari mengikat ke reseptor beta dan melebarkan pembuluh darah, menurunkan denyut jantung dan tekanan darah. Ini adalah amalan umum di masa lalu untuk pesakit yang menjalani pembedahan non-jantung untuk mengambil beta-blocker, dan amalan ini juga disyorkan oleh European Society of Cardiology (ESC). Namun, baru-baru ini mendapati bahawa amalan ini, yang menurut penyelidik didasarkan pada “kajian dipersoalkan dan mungkin penipuan,” mungkin menjadi punca 800,000 kematian dalam lima tahun terakhir di Eropah sahaja.

Alasan utama untuk menerima pakai amalan ini adalah kajian yang dilakukan oleh saintis yang dipecat kerana kesalahan ilmiah pada tahun 2011 dan juga ketua di jawatankuasa yang menyusun pedoman ini. pertanyaannya tetap mengapa tidak maklumat ini dibawa ke cahaya segera? Mengapa tidak apa-apa dilakukan? Dan mengapa ESC diperlukan 2 tahun untuk menarik cadangan beta-blocker? Siapa yang tahu berapa banyak kematian boleh dicegah jika wahyu itu telah dibawa ke cahaya segera.

Bahkan doktor yang tahu tentang ini mempunyai tangan terikat kerana pedoman harus dihormati dan tidak ada yang dapat mereka lakukan tentang hal itu. Forbes melaporkan:

“Mereka menulis tentang budaya pengabaian di mana jika ada beberapa peserta mempunyai sesuatu untuk mendapatkan dengan mencari atau melaporkan kesalahan ilmiah. Mereka mengutip banyak contoh di mana kesalahan telah diduga tetapi penulis para pelakon yang bertanggung jawab, lembaga rumah, jurnal, dan societies- perubatan telah bertindak balas hanya dengan cara yang paling minim dan tidak agresif. Potret mereka melukis adalah suatu bentuk usaha saintifik dan perubatan yang ditujukan untuk tidak goyang perahu. ”

Elakkan Menjadi lain Serangan Jantung Statistik

Ada sejuta hal yang boleh anda lakukan jika anda ingin meningkatkan kesihatan anda secara keseluruhan dan mengurangkan risiko serangan jantung dan penyakit kardiovaskular. Satu perkara yang anda tidak perlu lakukan adalah menunggu untuk hal-hal untuk mengambil giliran untuk lebih buruk sebelum melakukan sesuatu tentang hal itu. Jika anda tidak akan mengambil tindakan akibatnya boleh mematikan.

Inilah yang boleh anda lakukan jika anda ingin mencegah serangan jantung dan meningkatkan kesihatan anda:

– Hilangkan semua gula, termasuk fruktosa diproses dan biji-bijian jika anda insulin atau tahan leptin.

– Makan tepu lemak haiwan yang belum diolah, mereka sangat bermanfaat bagi anda

– Jangan mengambil statin, mereka mempunyai banyak kesan sampingan yang berbahaya, sementara manfaat yang terhad. Kebenaran perlu diberitahu, hanya orang-orang yang menderita hiperkolesterolemia familial genetik boleh mendapatkan keuntungan dari ubat ini. kumpulan orang yang tahan terhadap strategi gaya hidup seperti diet dan sukan.

– Jangan duduk untuk jangka masa yang lama. Jika anda boleh, cubalah untuk menghadkan masa duduk untuk tiga jam sehari atau kurang dan lebih aktif secara fizikal.

– Bersenam secara teratur, dalam kombinasi dengan diet seimbang yang sihat, sebaiknya organik. Hal ini bahkan boleh menghasilkan keputusan yang lebih baik berbanding ubat penurun kolesterol. Untuk hasil terbaik, kombinasikan-latihan selang intensiti tinggi, latihan kekuatan, regangan, dan pekerjaan utama.

– Memberikan tubuh anda dengan vitamin D sangat diperlukan, menghabiskan lebih banyak masa di bawah matahari, tempat tidur penyamakan, atau jika itu tidak cukup pengambilan vitamin tambahan D3.

– Mengurangkan stres anda sehari-hari. Anda boleh cuba Freedom Technique Emotional (EFT) untuk pengurusan stres. Tekanan adalah faktor dalam sejumlah penyakit, bukan hanya orang-orang kardiovaskular, sehingga mengurangkan stres boleh mempunyai kesan positif pada kesihatan anda secara keseluruhan.

Sumber: breaking-news564.blogspot.com

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih

MOHON BANTU LIKE JIKA ANDA SUKA ARTIKEL INI !!

loading...

Dapatkan kisah terbaik terus ke dalam inbox email anda!