SEMOGA BERMANFAAT !! INILAH CARA MUDAH YANG TERBUKTI BERKESAN MENGHALAU SEMUT, LIPAS, TIKUS DAN KUTU BUSUK DI RUMAH !! (((SEBARKAN)))

SEMOGA BERMANFAAT !! INILAH CARA MUDAH YANG TERBUKTI BERKESAN MENGHALAU SEMUT, LIPAS, TIKUS DAN KUTU BUSUK DI RUMAH !! (((SEBARKAN)))

Pada masa ini bagi mereka yang merasa terganggu oleh tikus, lipas dan semut. Maklumat ini mungkin berharga. Oleh kerana ini adalah cara yang mudah untuk menghapuskan mereka dari rumah anda. Seperti yang kita tahu, kehadiran mereka di rumah kita membuat pengecualian kotor dan berbau, ia juga boleh menyebabkan pelbagai penyakit yang membahayakan kesihatan keluarga. Kawan, sebelum anda membuat keputusan untuk menyembur rumah anda dengan pelbagai bahan kimia toksik untuk menghapuskan haiwan kacau ganggu, anda boleh cuba langkah-langkah mudah, dijamin mujarab ..!

cara sederhana ini, dijamin berkesan bebaskan rumah anda dari semut, tikus, kecoa dan kutu busuk

Saya berkata demikian kerana ia tidak pernah menunjukkan dirinya di rumah. Anda juga boleh melakukan perkara yang sama dan membuat produk deratization mereka sendiri dengan mudah dan murah. Well kawan-kawan, anda boleh menghalau haiwan kacau ganggu dengan cara bawah:

Menghalau semut

– Dengan Kopi: cara mudah dan semula jadi untuk menghilangkan adalah serbuk kopi hitam. Kerana percaya atau tidak, Semut tidak suka kopi. Taburkan kopi sekitar pintu dan tingkap dan juga anda. Kebanyakan minit dan kemudian anda akan melihat semut akan pergi untuk mengelakkan rumah anda.

– Dengan Cuka: cuka adalah bahan penghalau semut semula jadi. penggunaan langkah yang mengisi cuka ke dalam botol dan semburan titik keseluruhan kemasukan semut. Selepas kering cuka, ulang sistem ini sepanjang beberapa hari.
Kaedah ini akan menghalang semut masuk ke dalam rumah.

-Dengan Baby serbuk: Ini adalah salah satu rawatan rumah adalah selamat dan mudah untuk membunuh semut di rumah. bedak bayi taburkan pada setiap titik semut masuk. Ia akan menyekat mereka untuk memasuki rumah anda. Dengan jus lemon: Melainkan memberikan bau segar ke rumah, jus oren yang baru diperah sebenarnya, juga boleh digunakan untuk membasmi semut. Hanya semburan paling jus ke jalan semut. Ini adalah salah satu cara yang berkesan dan semula jadi untuk membunuh semut di dalam rumah.

Menghalau tikus rumah

Dengan sabun cecair dan serbuk cili: Tikus akan melarikan diri daripada panas atau pedas. Anda boleh menggunakan satu sudu teh pudina sabun cecair digabungkan dengan serbuk cili 1/2 sudu teh. Imbuhkan 5 cawan air dan tuangkan gabungan di tepi dinding dan tikus akan menjauhkan diri dari rumah anda.

Dengan buah mengkudu: Selain mempunyai kandungan yang amat berguna kepada realiti manusia yang aroma buruk Noni/Mengkudu juga boleh menghalau tikus. Cara yang juga agak mudah, anda hanya menyediakan 2 atau 3 mengkudu. Potong buah menjadi kepingan dan letakkan di dalam potonganpotongan tempat-tempat sering dikunjungi oleh tikus. Boleh yakin rumah anda akan bebas dari masalah tikus.

Menghalau lipas

Untuk menghilangkan lipas di rumah, cuba dengan dua sudu teh sos panas dalam satu liter air. Beri campuran lipas di tempat. lipas dijamin akan perlahan-lahan meninggalkan rumah anda. Adan memberi jaminan bahawa anda tidak akan melihat mereka lagi.

Pepijat katil mengusir Sprinkle permaidani dengan soda penaik dan garam dan biarkan semalaman, dan kemudian membersihkan dengan pembersih vakum. Anda juga boleh menggunakan campuran air dan lemon jus.

KONGSIKAN SEMOGA BERMANFAAT

SUMBER: inginsehat-selalu.blogspot.co.id

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih