Semakan Keputusan UPSR 2018 Online dan SMS

Semakan Keputusan UPSR 2018 online dan SMS akan diumumkan tidak lama lagi. UPSR 2017 online exam result. Tarikh Peperiksaan UPSR 2017 tahun ini telah berlangsung dari 5 – 8 September 2017. Selepas itu pelajar sudah mula rasa berdebar menantikan tarikh keputusan UPSR2018 akan diumumkan. Menurut laporan terkini, keputusan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) akan dijangka diumumkan pada minggu ketiga November 2018.

semakan keputusan upsr 2016

Tarikh dan masa yang tepat akan kamu update di sini nanti.

Biasanya tarikh keputusanUPSR akan diumumkan dalam bulan November setiap tahun. Apa pun kita tunggu pengumuman rasmi dari Kementerian Pendidikan Malaysia kelak.

Sebaik sahaja pengumuman keputusanUPSR dibuat anda boleh membuat semakan disekolah masing-masing pada hari yang ditetapkan.

Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) juga ada menyediakan perkhidmatan semakan keputusan UPSR2017 online (UPSR online exam result) dan SMS.

Kedua-dua kaedah semakan ini boleh dibuat serta-merta tanpa perlu pergi ke sekolah asal anda untuk mendapatkan keputusanUPSR anda.

Anda Kini boleh membuat semakan keputusan UPSR 2017 online. Anda hanya perlu mengikut beberapa langkah mudah untuk membuat semakan keputusan peperiksaan tersebut.

UPSR 2016 online exam result and short message system (SMS).

Cara Membuat Semakan Keputusan UPSR 2018 Online dan SMS

Semakan Keputusan UPSR2016 Online exam result Dan Short Message System (SMS)

Untuk membuat semakan anda hanya perlu ikut arahan di bawah.

Semakan SMS: Taip UPSR [angka giliran] dan hantar ke 15888

Contoh: UPSR AZ1211221 hantar ke 15888

Tarikh rasmi semakan keputusan UPSR 2016 online dijangka akan keluar dalam bulan November 2016. Pihak kami ingi mengambil kesempatan ini mengucapkan semoga berjaya kepada semua calon UPSR2016.

PeperiksaanUPSR ini penting kerana bakal menentukan samaada mereka layak masuk ke sekolah MRSM atau Sekolah Berasrama Penuh (SBP).

Kita akan muatnaik dalam laman ini sebaik sahaja kita mendapat informasi terkini mengenai tarikh sebenar keputusan UPSR2018 online diumumkan kelak.

Untuk mengetahui proses pendaftaran kemasukan ke Sekolah Berasrama Penuh (SBP) layari Permohonan Ke Sekolah Berasrama Penuh 2016

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih

Leave a Reply