Semakan Keputusan PT3 2017 Secara Online Dan SMS

Semakan Keputusan PT3 2017 Secara Online Dan SMS. Maklumat kepada calon Tingkatan 3 (Tiga) yang telah menduduki Pentaksiran Tingkatan 3 (PT3) tahun 2017 mengenai tarikh keputusan peperiksaan akan diumumkan keluar pada satu tarikh di minggu ketiga bulan Disember 2017.

Sebagai makluman, pihak pengurusan sekolah masing-masing akan memberitahu tarikh penyerahan keputusanatau pelaporan peperiksaan PT3 2017 kepada calon.

Semakan Keputusan PT3

Sehubungan dengan itu, sila dapatkan maklumat lanjut penyerahan keputusan atau pelaporan peperiksaan PT3 2017 daripada sekolah masing-masing

TARIKH DAN SEMAKAN KEPUTUSAN PT3 TAHUN 2017 SECARA ONLINE DAN SMS

Pada tarikh rasmi keputusan peperiksaan PT3 diumumkan, semua calon yang terbabit boleh mendapatkan keputusan dari sekolah masing-masing selepas jam 10 pagi, hari berkenaan.

Berikut adalah ruangan maklumat terkini berkaitan tarikh rasmi keputusanPT3 2017 diumumkan dan cara untuk mendapatkan keputusan masing-masing serta permohonan penyemakan semula keputusanPT3.

Perkara Butiran Tarikh Rasmi Pengumuman Keputusan(Result) PT3 2017

Semakan Keputusan PT3 2017 Secara Online Dan SMS

Perkhidmatan secara keputusanPT3 2017 secara atas talian (online) dan melalui sistem pesanan ringkas (SMS) tidak disediakan

Cara Mendapatkan KeputusanPT32017 Calon sekolah adalah menerusi sekolah masing-masing bermula jam 10 pagi pada tarikh rasmi keputusandiumumkan.

Calon persendirian boleh menghubungi Jabatan Pendidikan Negeri (JPN) tempat mendaftar dahulu.

Panduan Dan Permohonan Penyemakan (Semakan) Semula KeputusanPT32017 Calon sekolah atau calon persendirian yang tidak berpuas hati dengan keputusan diperolehi boleh membuat permohonan semakan semula keputusanPT3dengan melengkapkan borang yang berkaitan.

Permohonan penyemakan semula keputusanPT3 boleh di buat dalam tempoh tiga puluh (30) hari dari tarikh keputusan diumumkan

Sumber: mysumber.com

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih

Search Terms: