INILAH CARA MUDAH UNTUK MENGHILANGKAN SAKIT GIGI

SAKIT GIGI ?! INILAH CARA MUDAH UNTUK MENGHILANGKAN SAKIT GIGI ((MOHON KONGSIKAN)) Sakit gigi boleh menyerang pada bila-bila saja, bahkan di dalam malam ketika kebanyakan perkhidmatan doktor amalan telah tutup. Ketika sakit gigi menyerang anda tidak akan punya banyak pilihan, segera mencari penyelesaian atau anda bakal mengeluh kesakitan sepanjang hari. Banyak sumber yang menuliskan tentang penyelesaian mengatasi sakit gigi, tetapi cara tersebut tak boleh dipercayai untuk menyingkirkan rasa sakit yang nampak dengan sekejap sahaja. sakit-gigi.

menghilangkan sakit gigi

INILAH CARA MUDAH UNTUK MENGHILANGKAN SAKIT GIGI

Kesempatan ini kami bakal memberitahu tentang bagaimana cara mengatasi sakit gigi dengan segera dalam masa beberapa minit atau bahkan juga saat. Jadi, anda tidak perlu terasa was-was pada sakit gigi yang boleh muncul sewaktu-waktu. Bahan-bahan yang diperlukan juga cukup sederhana serta mudah didapati, berikut bahan serta caranya:

Air Garam, Aduk 1 sudu makan garam dengan segelas kecil hangat, lalu gunakan untuk berkumur serta ludahkan. Ulangi cara ini setiap saat kesakitan disebabkan sakitgigi muncul.

Hidrogen peroksida, Bilaskan sedikit cecair hidrogen peroksida pada ruang gigi da gusi yang sakit. Bila anda terasa terlalu takut untuk membilaskannya dengan cara segera, anda boleh mencampurkannya dengan sedikit air.

INILAH CARA MUDAH UNTUK MENGHILANGKAN SAKIT GIGI

Alkohol, Gunakan ubat kumur yang mempunyai kandungan alkohol tinggi untuk mencuci bahagian gigi yang sakit. Bila anda mempunyai wiski, scotch, brandy atau vodka dirumah, mereka juga boleh berguna.

Ekstrak Vanilla, Celupkan bola kapas ke cecair ekstrak vanilla. Tempelkan bola kapas itu ke sisi gigi yang sakit serta tahan sebentar, sehingga kesakitan reda.

Minyak Tea Tree, Titiskan 1-2 titis cecair tea tree oil pada kapas, tempelkan pada bahagian gigi yang sakit. Anda boleh juga mencampurkan sebahagian titisan tea tree oil ke dalam segelas air hangat, lalu gunakan untuk berkumur. Sealin tea tree oil, minyak cengkeh juga boleh dipakai dengan cara yang sama, asalkan tak berlebihan kerana boleh berbalik jadi toksin.

Cuka Epal (Apple Cider Vinegar, Rendam bola kapas ke cecair cuka sider epal, lantas tempelkan pada ruang gigi serta gusi yang sakit.

INILAH CARA MUDAH UNTUK MENGHILANGKAN SAKIT GIGI

Halia, Ambillah seruas jari halia yang masih fresh serta kunyah dibahagian yang sakit

Bawang putih Tumbuk bawang putih dengan garam, lalu tempelkan ke sisi gigi yang sakit. Bila anda tak tahan dengan baunya, anda boleh menukar bawang dengan kentang mentah yang segar.

Lada Hitam, Sensasi hangat dari lada hitam boleh mengalihkan kesakitan disebabkan sakit gigi anda. Caranya, campurkan lada dengan garam serta sapukan pada ruang yang sakit.

Beg Teh Lekatkan poket the sisa diseduh yang masih tetap hangat ke kawasan gigi yang sakit. Kandungan tanin yang ada pada daun the boleh menimbulkan sensasi mati rasa sejenak.

Ais Batu, Bungkus ais batu dengan kain atau tuala, lalu tempelkan ke segi muka yang sakit. Hal semacam ini boleh berfungsi sebagai anastesi sesaat. Jangan segera meletakkan ais batu tanpa ada pembalut kain, kerana boleh merosakkan kulit wajah anda.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih