PERCAYA TIDAK PERCAYA ?! NIKAH DENGAN JANDA MEMBUAT ANDA BAHAGIA DAN BANYAK PAHALA..

PERCAYA TIDAK PERCAYA ?! NIKAH DENGAN JANDA MEMBUAT ANDA BAHAGIA DAN BANYAK PAHALA..

Nikah dengan Janda Buat Bahagia dan Fulll Pahala. Berkahwin dengan janda mungkin saja saja tidaklah hal yang aneh lagi di zaman saat ini. Lantaran sudah cukup banyak persoalan yang berlangsung. Baik mereka yang cerai melalui cara sah atau tidak atau yg tak cerai tetapi ditinggal oleh suami tidak ada berita.

Berkahwin dengan janda memanglah diperlukan kesediaan tambahan, bukan hanya materi tetapi sikap dewasa mesti lebih tinggi.

Walau Rasulullah shalallahu ‘alaihi wassalam mencadangkan beberapa lelaki untuk lebih mengutamakan perawan untuk dinikahi, tidaklah bermakna beliau melarang seorang lelaki berkahwin dengan janda. Tidakkah isteri beliau juga janda?

Nah, buat anda beberapa lelaki yang belum berkahwin, janganlah hanya saksikan dara terus menerus, janda juga mendatangkan banyak barokah lho. Tersebut disini manfaat berkahwin dengan seorang janda.

1 Sisi dari Meneladani Rasul
Pasti telah terang kalau kisah Rasulullah, beliau juga berkahwin dengan janda. Bila ini dikira sebagai kebaikan, pasti berkahwin dengan seseorang janda untuk kita juga insyaALLAH juga.

2. Janda Iaitu Anugerah
Mungkin saja memanglah agak berat rasa-rasanya menyampaikan janda iaitu anugerah, Dengan cara beberapa orang tentu menganggap janda iaitu satu musibah, janda yaitu hukum karma serta lain sebagainya.

Namun tak Janda seperti itu, ada pula janda yang memanglah mendapat ujian dari

ALLAH SWT, sisi dari cobaan iman serta sisi dari penambahan kedekatan dengan ALLAH SWT.

Jadi janda tak seutuhnya musibah, janda juga adalah anugerah, takdir serta gelaran yang didapatkan ALLAH SWT.

3 Janda Lebih Berpengalaman
Pasti bila seseorang yang bergelar janda, bermakna orang itu telah berkahwin serta mempunyai pengalaman dalam perkahwinan. Manis, asam serta pahitnya rumah tangga telah ia rasakan.

Perihal ini pula yang bikin seseorang janda bakal banyak belajar dari pernikahan terlebih dulu. Ia semakin lebih waspada dalam menghadapi persoalan rumah tangga.

4 Janda Miliki Semangat Baru
Bila dalam pernikahan terlebih dulu ia sudah tidak berjaya, bermakna ia bakal terasa suka serta mempunyai semangat baru dalam perkahwinan yang selepas itu. Terasanya ia miliki kuasa yang baru, seeprti baterei full yang siap gunakan.

Bukan sekadar itu sahaja, janda akan mempunyai pengalaman dalam soal mengurus anak, mengurus tempat tinggal serta paling utama bagaimana caranya mengasyikkan suaminya.

5 Janda Bakal Lebih Dewasa
Memanglah dewasa tak dapat diukur dari usianya, tak boleh diliat dari berapakah lama ia berumah tangga, namun dewasa dapat diperhatikan dari tingkah laku serta pengalamannya. Dengan cara janda miliki pengalaman, tentu ia tumbuh bijak serta lebih lebih dewasa dalam menggapi semuanya sikap.

6 Banyak Pahala
Bila janda itu mempunyai seseorang kanak-kanak, bermakna anak itu yaitu seseorang anak yatim serta bakal banyak pahala untuk kita bila ingin mengurus serta menjaga anak yatim itu.

Jadi, janda tak kalah bukanlah dengan perawan, memanglah dara lebih menggoda tetapi janda boleh buat hidup bahagia fulll pahala.

Masihlah ragukah dengan seseorang janda?

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih