PELIK !! Makanan Kegemaran Kanak-kanak COMEL Ini Pasti MENGEJUTKAN Anda !!

PELIK !! Makanan Kegemaran Kanak-kanak COMEL Ini Pasti MENGEJUTKAN Anda !!

Makanan kegemaran makan mie goreng? Nasi goreng? Spageti? Atau nasi lemak? Ah, itu dah biasa. Tapi, kanak-kanak ini mempunyai kegemaran mengambil simen, karpet dan hal aneh lainnya. Jessica Kesatria namanya, kanak-kanak perempuan berusia 4 tahun ini mengidap gangguan “Pica” yaitu kebiasaan memakan benda-benda tak wajar (pelik).

Doktor juga mendiagnosis bahawa Jessica menderita autis dengan IQ yang sangat tinggi. Doktor menganggarkan nampaknya hal ini berkaitan dengan gangguan Pica yang dialami kanak-kanak comel ini

jessica

Kebiasaan aneh Jessica bermula beberapa bulan lalu. Ia sering makan bahan dasar karpet, ship simen di kaki lima dan pasir! Kasihan ya … ibunda Jessica, Puan Kelly pun mengatakan bahawa ia sudah kebingungan bagaimana caranya untuk menghentikan kebiasaan putri tercintanya. Bahkan, doktor yang menanganinya pun tak dapat membantu hingga usia Jessica berusia 6 tahun.

“Saya benar-benar terkejut apabila menyedari Jesicca mengangkat permaidani di bilik dan mula memakan permaidani tersebut,”

Ketika di sekolah, guruny puna menceritakan bahawa Jesicca suka menjlat dan memakan pasir. Biasanya, Jessica menyembunyikan batu simen dan pasir di dalam poketnya lalu kemudian memakannya.

“Kami lebih suka dia makan permaidani kerana ia tidak beracun. Jika kita cuba menghentikannya, kita takut dia akan makan sesuatu yang lebih buruk, ”

jessica

Kerana tabiat buruknya, Jessica sering mengalami kejang perut dan sembelit. Ia juga sering berteriak kerana kesakitan. Bahkan ibunda Jessica, Puan Kelly sehingga memberikan sebuah dompet pada Jessica untuk menyimpan potongan-potongan karpet dan berharap Jessica boleh mengawal kebiasaannya.

Duh, kalau seperti itu malah Jessica boleh susah lepas dari ‘makanan-makanan’ seperti itu!

 

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih