Obat Darah Tinggi Semulajadi Yang Ramai TAK TAHU !!

Obat Darah Tinggi Semulajadi Yang Ramai TAK TAHU !! Tekanan darah tinggi iaitu keadaan di mana aliran darah ke arteri anda semakin lebih cepat daripada pada tahap ukuran normal. Tanda-tanda ini boleh mengakibatkan kemelut kapilari pada pembuluh darah yang menyebabkan serangan jantung hingga jadi fatal. Umumnya Kita berjuang supaya tekanan darah tinggi (hipertensi) stabil dengan pengambilan ubat-ubatan.

Obat Darah Tinggi Semulajadi

Tetapi, sesungguhnya selain dengan cara itu, anda boleh juga membuat perubahan menu diet harian dengan memasukkan makanan tertentu yang akan membantu anda untuk menetapkan tekanan darah tinggi (hipertensi) supaya lebih baik. Obat Darah Tinggi Semulajadi

Timun dan bawang putih di kenal kerana karakter dan khasiatnya yang besar sebagai ubat. Tetapi gabungan dari ke-2 boleh jadi sekutu kuat untuk badan anda dalam memerangi tekanan darah tinggi.

Obat Darah Tinggi Semulajadi Yang Ramai TAK TAHU !!

Berikut ini iaitu cara untuk menggabungkan ke-2 bahan ini dalam salad. Ketika pertama anda mungkin tak yakin bahawa dua ini sesungguhnya begitu sesuai. dan pada akhirnya boleh memberi hasil yang menakjubkan. Gabungan Bawang putih dan timun bukan sekadar akan membantu dalam mengatur tekanan darah tinggi (hipertensi), namun akan menurunkan kadar kolesterol. Obat Darah Tinggi Semulajadi

Bahan-bahan menurunkan tekanan darah tinggi dan kadar kolestrol:

3 ulas bawang putih
1 buah timun
Garam seperlunya
2 gelas air
1 sudu teh cuka epal cider

Caranya:

Dalam Mangkok kayu hancurkan bawang putih bersama dengan sedikit garam. Tambah cuka epal cider campur dengan baik. Ambil timun, basuh dan potong kecil-kecil. tuang ke mangkok juga. Masukkan air dan sekali lagi campur dengan baik. Anda boleh memberi hiasan dengan daun pudina atau daun ketumbar.

Salad sihat anda telah siap dimakan. Menu ini pastinya akan membantu anda mendapatkan tekanan darah yang terkawal. Ingat gunakan sesedikit mungkin garam kerana pengambilan garam yang tinggi boleh menyebabkan tekanan darah tinggi (hipertensi).

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih

MOHON BANTU LIKE JIKA ANDA SUKA ARTIKEL INI !!

loading...

Dapatkan kisah terbaik terus ke dalam inbox email anda!