Muhyiddin Ada Hak Untuk Menyatakan Apa Yang Difikirkannya – Kata Ku Li

Muhyiddin Ada Hak Untuk Menyatakan Apa Yang Difikirkannya – Kata Ku Li

Kuala Lumpur – dilanda masalah Timbalan Presiden UMNO Tan Sri Muhyiddin Yassin mempunyai hak untuk menyatakan apa yang difikirkannya, kata veteran UMNO Tengku Razaleigh Hamzah.

“Dia bebas untuk melakukan apa yang dia suka mengikut pemikiran sendiri. Sama ada tindakannya betul atau salah itu adalah untuk orang lain untuk menilai, “kata Razaleigh ketika ditemui di lobi Parlimen hari ini.

“Bagi Muhyiddin adalah berkenaan, tindakannya itu hanya dapat dinilai oleh Jawatankuasa Disiplin UMNO,” katanya.

Apabila ditanya tentang pendapatnya tentang bercakap terhadap kepimpinan parti, Razaleigh berkata, ia tidak berhak untuk berfikir perkara-perkara tertentu harus terhad kepada beberapa yang dipilih.

“Ini adalah sebuah masyarakat yang terbuka. Bukan hanya kepada Malaysia tetapi dunia.

“Apa yang saya katakan kini boleh pergi virus minit yang seterusnya. Anda tidak boleh menganggap apa yang telah dibincangkan hanya boleh terhad kepada beberapa “kata Razaleigh yang juga Ahli Parlimen Gua Musang.

Muhyiddin pada sesi dialog bertajuk ‘Berani Kerana Benar’ telah berkata bahawa dia tidak adalah musuh dalam UMNO.

Ahli Pagoh Parlimen mempertahankan tindakannya semasa bercakap apabila sesuatu yang tidak kena dalam UMNO, sebagai manifestasi cintanya kepada parti.
“Kita sedang berhadapan dengan masalah dan saya tidak bersedia (untuk menjadi senyap) kerana saya suka UMNO,” katanya ketika menjawab soalan pada sesi dialog, laporan Astro Awani.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih