Cara Mengusir Tikus Dengan Menggunakan Bahan Semulajadi Perlu Anda TAHU !!

Sending
User Review
0 (0 votes)

((MOHON SEBARKAN)) INILAH Cara Mengusir Tikus Dengan Menggunakan Bahan Semulajadi Perlu Anda TAHU !!

Noni/Mengkudu atau Durian
Kecuali yang mengandungi begitu banyak fungsi untuk manusia merupakan satu aroma buruk bahawa Noni/Mengkudu juga boleh menghalau tikustahu. Langkah-langkah juga agak mudah, anda hanya ditubuhkan 2 atau 3 mengkudu. Potong buah kepada beberapa pihak, maka meletakkan keping di tempat-tempat yang sering berlalu tikus. Rumah anda boleh menjadi optimis tergelincir jatuh daripada masalah tikus.

Cara Mengusir Tikus Dengan Menggunakan Bahan Semulajadi

Cara Mengusir Tikus Dengan Menggunakan Bahan Semulajadi

Atau anda juga boleh memakai buah durian, yang memberikan buah durian. Keping sehingga jadi sebelah majoriti, buah-buahan yang anda boleh makan. Central dengan kandungan buah-buahan dan kulit berduri, meletakkan ia di beberapa tempat yang sering tikusberlalu. Tikustidak suka bau pedas buah durian untuk menetapkan ia mungkin menjadi jalan keluar yang berkesan untuk menghalau tikus liar.

Cara Mengusir Tikus Dengan Menggunakan Bahan Semulajadi

Minyak Mint
Minyak pudina sebenar juga boleh menghalau tikus. Perkara yang sama dengan bau pedas buah noni dan durian, sebenarnya tikus juga tidak suka bau pudina. Nah, itu jenis perkara yang anda boleh gunakan untuk menghalau tikus ini melalui memohon langkah-langkah minyak pudina kepada beberapa kepingan kadbod, kemudian dimasukkan ke dalam beberapa bilik tikus biasa dilangkau. Dengan pemasangan sekian kali, tikus tidak akan berani untuk mendekati kepada majoriti dewan itu.

sumber:  www. mediakesehatan. tk

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih

MOHON BANTU LIKE JIKA ANDA SUKA ARTIKEL INI !!

loading...

Dapatkan kisah terbaik terus ke dalam inbox email anda!