7 Bahan SEMULAJADI Cara Mengatasi Sakit Perut YANG PERLU ANDA TAHU !!

Sending
User Review
0 (0 votes)

((MOHON SEBARKAN)) INILAH 7 Bahan SEMULAJADI Cara Mengatasi Sakit Perut YANG PERLU ANDA TAHU !!

Sakit perut adalah salah satu masalah yang paling sering dihadapi dalam kehidupan sehari-hari. Sakit perut boleh berlaku kerana banyak hal, seperti masalah asam lambung, gangguan pencernaan, sembelit, keracunan makanan, batu hempedu hingga alergi tertentu.

cara mengatasi sakit perut

7 Bahan SEMULAJADI Cara Mengatasi Sakit Perut

Pada masa sebelum mengubatinya, sangat utama untuk mengetahui penyebab dari sakit yang kita rasakan sehingga rawatan menjadi lebih mudah. Walau ubat pereda sakit perut lebih mudah didapatkan dan memberi kesan penyembuhan dengan cepat, lebih disyorkan untuk tidak bergantung dengan rawatan seperti itu.

7 Bahan SEMULAJADI Cara Mengatasi Sakit Perut

Sakit perutboleh diatasi dengan memakai bahan-bahan rumahan. Beberapa ubat rumah itu salah satunya boleh anda semak dibawah ini:

1. Baking Soda
Campur satu sudu makan baking soda ke satu gelas air. Lalu minumlah, serta kurun waktu seminit rasa sakit serta kejang pada perutbakal selekasnya hilang.

2. Teh Halia
Anti-radang yang terdapat didalam halia boleh meneutralkan asid perutserta kurangkan rasa tak selesa yang kita rasakan.

3. Jus Lidah Buaya
Terkecuali bagus untuk kesihatan kulit, lidah buaya nyatanya boleh digunakan untuk menyembuhkan perut kejang. Kandungan yang ada di dalamnya berbentuk menenangkan perut serta menolong menangani sembelit. 7 Bahan SEMULAJADI Cara Mengatasi Sakit Perut

4. Biji Jintan
Biji-bijian yang menyerupai butiran padi ini iaitu ubat terbaik untuk menangani sakit perut, buang gas berlebihan, serta masalah penghadaman. Kunyah biji adas boleh membantu menangani masalah pencernaan.

5. Teh Papermint
Secangkir teh papermint boleh melemaskan otot-otot pada perut, sehingga dapat memudahkan kesakitan yang dirasa.

6. Yoghurt
Yoghurt sangat popular juga sebagai minuman yang boleh dipakai untuk mengatasi sakit perut. Bakteria probatic di dalamnya dapat mengurangkan gangguan perut.

7. Cuka Epal
Rasa cuka yang masam dari buah epal membantu proses pencernaan serta menenangkan perut. Campur segelas air dengan satu sudu cuka epal untuk membantu meredakan sakit perut.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih

MOHON BANTU LIKE JIKA ANDA SUKA ARTIKEL INI !!

loading...

Dapatkan kisah terbaik terus ke dalam inbox email anda!