MOHON BANTUAN FACEBOOKER !! INILAH CARA MELAPORKAN GERAKAN ANTI ISLAM YANG BEREDAR DI FACEBOOK !! MARI BERSATU BASMI GROUP DAN FANSPAGE ANTI ISLAM !!

MOHON BANTUAN FACEBOOKER !! INILAH CARA MELAPORKAN GERAKAN ANTI ISLAM YANG BEREDAR DI FACEBOOK !! MARI BERSATU BASMI GROUP DAN FANSPAGE ANTI ISLAM !!

Akhir-akhir ini dunia maya kembali dihebohkan oleh ulah beberapa orang yang mengaku Anti dengan Islam. Setelah saya cuba searching ternyata Fanspage dan Group anti Islam tersebut benar adanya.

Yang sedang hangat pada masa ini adalah sebuat akaun Fanspage bernama GERAKAN ANTI ISLAM. Mula dibuat sejak 2009 dan sampai saat ini sudah di like oleh lebih dari 32 ribu pemilik akaun facebook, perkembangannya pun sangat cepat. Ia seolah-olah menggunakan perkhidmatan like fanspage agar makin banyak.

Fanspage Anti Islam ini sendiri mengandungi banyak pernyataan-pernyataan kebencian dan peghinaan terhadap Islam. Pada beberapa gambar yang dishare juga sangat menjengkelkan orang Islam yang melihatnya. Seperti sebuah gambar wanita berjilbab yang sedang memeluk babi dan anjing serta status-status yang membela yahudi israel dan menghina Islam. Tidak hanya itu, admin juga tiba-tiba men-share nombor-nombor hp yang boleh dihubungi untuk perundingan. Yang nota bene nombor-nombor tersebut adalah nombor-nombor palsu. Bahkan sebuah nombor aktivis Islam juga dimasukkan.

Tidak seperti umumnya sebuah fanspage, orang yang tidak menulis-like pun masih boleh memberi komen pada FP ini. Hal ini bertujuan agar sesiapa boleh memberi komen pada status atau apa-apa yang di share sehingga sesama pemberi komen saling menghina dan mencaci maki. Risik punya carian, ternyata admin dari FP ini adalah anak masih bau kencur yang tidak tau ntah beragama apa. Setelah saya cuba lacak melalui ID FP nya, sang Admin sudah memadam akaun facebooknya dan menggunakan ID lain untuk menguruskannya. Sangat bijak …

Meski menuai banyak kecaman, sang admin sampai saat ini masih terus aktif meng-update fanspage miliknya ini. Komen-komen yang muncul pun penuh dengan pro dan kontra. Artinya, orang-orang yang ngelike fanspage ini terdiri dari orang yang setuju dan tidak setuju. Anehnya, FP yang sudah dibuat sejak 2009 ini belum juga di Belum oleh pihak facebook meski sudah banyak dilaporkan.

Dari komen, status, foto-foto yang di share boleh ditarik kesimpulan bahawa FP ini adalah FP yang memprovokasi umat Islam, mengadu domba antar sesama pemeluk agama sedangkan pelakunya tertawa terbahak-bahak melihat kebodohan orang yang dibodohinya. Namun menurut saya, hal ini tidak boleh terus dibiarkan, harus ada tanggapan yang serius dari pihak yang berkuasa seperti polis dan aparat negara lain. Mesti ada yang melaporkannya agar bisa di bahagian usus kerana sudah cukup meresahkan.

Kita yang sering di dunia facebook juga boleh mengambil tindakan dengan ikut melaporkan kepada pihak facebook terus menerus. Berikut cara melaporkan Gerakan Anti Islam Yang Beredar Di Facebook:

1. Pergi ke laman GERAKAN ANTI ISLAM (Search: GERAKAN ANTI ISLAM)
2. Kemudian ikuti arahan seperti gambar dibawah ini:

12345

6

Lihatlah betapa kuatnya permainan media di sini, sebegini heboh di dunia maya tapi tidak belum muncul ditelevisi. Giliran Lelaki kacak ribut di dunia maya langsung disiarkan di televisyen.

Demikian Cara Melaporkan Gerakan Anti Islam Yang Beredar Di Facebook, semoga kita tidak terprovokasi dengan ulah dan tingkah bejat anak bau kencur dan jangan pula kita ikut-ikutan memberikan komen pada status, gambar atau apa-apa yang di share. Karena sang admin yang membuat FP ini sendiri tidak pernah mengulas pada setiap postingannya. Sangat bijak bukan untuk mengadu domba ???

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih