MESTI CUBA !! Kelapa Muda, Serai dan Halba Dapat Menyembuhkan Penyakit Jantung, Darah Tinggi dan Diabetes ((SEBARKAN))

MESTI CUBA !! Kelapa Muda, Serai dan Halba Dapat Menyembuhkan Penyakit Jantung, Darah Tinggi dan Diabetes ((SEBARKAN))

Penyakit jantung, diabetes dan hipertensi adalah penyakit majoriti dialami oleh masyarikat kita. Ketiga penyakit ini disebabkan pola makan yang tak sihat juga stres dan banyaknya pencemaran yang mencetuskan radikal bebas.

khasiat kelapa serai halba

Alam mempunyai banyak bahan mentah ubat yang luar biasa besar potensinya. Berbagai macam penyakit telah diketahui ubat semula jadi, termasuk penyakit jantung, tekanan darah tinggi dan kencing manis.

Rawatan herba biasanya didasari oleh pengalaman dan pengetahuan turun temurun. Resipi ini telah menjadi viral di internet kerana menurut pelbagai sumber resipi ini digunakan oleh Ustaz Sharhan Syafie (seorang pengamal perubatan herba) dan boleh menyembuhkan penyakit jantung, kencing manis dan tekanan darah tinggi.

Bahan-bahan:

1 buah Kelapa Muda yang isinya masih lembut

3 batang Serai yang sudah dimemarkan

7 biji Halba

Kelapa Muda yang sudah dibuka hujungnya masukkan Serai dan biji Halba, kemudian panaskan di atas dapur. Ramuan ini untuk 2 kali minum.

Halba biasa juga disebut biji klabet / Kelabat, Rempah ini biasa dipakai untuk membuat pelbagai masakan. Halba boleh didapatkan di kedai kedai herba.

Minum ramuan ini 2 hari sekali. Jadi, misalkan anda mempunyai 7 buah kelapa muda maka itu cukup untuk 14 hari penggunaan.

Selamat Mencuba, Semoga anda Diberikan Kesembuhan Sempurna… Amin

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih