RAWATAN KULIT KENDUR DI WAJAH ANDA DENGAN BAHAN-BAHAN SEMULAJADI

Sending
User Review
0 (0 votes)

MENCEGAH DAN RAWATAN KULIT KENDUR DI WAJAH ANDA DENGAN BAHAN-BAHAN SEMULAJADI !! INILAH CARANYA…

RAWATAN KULIT KENDUR DI WAJAH ANDA DENGAN BAHAN-BAHAN SEMULAJADI

Muka anda adalah cermin yang menggambarkan personaliti anda, itu merupakan perkara pertama yang orang lihat Bilakah mereka menemui anda. Muka ditutup dengan kulit kendur dan kedut tidak refleksi yang tepat yang anda berada. Hari ini kami akan memberikan anda beberapa ubat-ubatan, paling semulajadi dan buatan sendiri, yang boleh membantu anda dalam menghilangkan kedutan dan kulit kendur.

RAWATAN KULIT KENDUR DI WAJAH ANDA DENGAN BAHAN-BAHAN SEMULAJADI

• Putih telur
Putih telur adalah sumber protin, serta bahan-bahan semulajadi yang membantu untuk menghilangkan kulit kendur yang besar. Ambil putih telur dua dan kacau sehingga frothy, memohon ke muka anda dan meninggalkan selama 20 minit. Basuh dengan air untuk membuang kulit-kulit.

• Tomato
Bagi mereka yang tidak mahu gunakan telur, tomato adalah alternatif yang baik. Keluarkn jus tomato dan memohon kepada kulit anda dalam pergerakan membulat. Urut di selama 5 minit dan kemudian biarkan selama sejam. Basuh dengan air sejuk untuk kesan tightening yang lembut. Sejak tomato mengandungi asid boleh merengsakan kulit anda, Jangan gunakan ini jika anda alah kepada tomato.

• Zaitun minyak dan lemon jus
Minyak zaitun yang berkesan menyediakan keanjalan kulit anda manakala jus lemon dikenali meringankan ia. Super combo boleh melakukan silap mata tersebut untuk anda. Mengambil 1 sudu teh minyak zaitun dan mencampurkannya dengan satu-setengah sudu teh jus limau, memohon kepada muka anda dan biarkan di selama 15 minit. Basuh dengan air suam dan anda baik pergi.

RAWATAN KULIT KENDUR DI WAJAH ANDA DENGAN BAHAN-BAHAN SEMULAJADI

• Minum air yang cukup
Ia sepatutnya tidak hairanlah bahawa kulit dengan betul terhidrat hanya kelihatan lebih baik, ia adalah helah Salun Kecantikan yang paling sederhana, selain daripada senyuman tulen. Selain banyak faedah kesihatan, minuman 10-12 gelas air setiap hari boleh membantu anda mengekalkan sebuah firma, kulit dengan sedikit usaha.

• Timun
Kajian menunjukkan bahawa gamat ada memberikan kesan pada kulit. Topeng muka timun boleh dibuat dengan mudah dengan mencampurkan dua sudu besar jus timun dengan 5 titik vitamin E minyak anda boleh menambah putih telur untuk penegangan tambahan jika anda mahu. Memohon ke muka anda dan biarkan di selama 15 minit, basuh dengan air sejuk. Mengulangi setiap minggu akan memperoleh keputusan yang baik.

• Minyak badam
Minyak badam adalah sumber yang kaya vitamin E, ia adalah seorang ejen pelembap hebat dan mencantikkan kulit hanya salah satu daripada sifat-sifatnya. Anda boleh memohon minyak badam setiap hari kepada wajah anda, kulit anda menyerap dan melembapkan kain liang-liang dan sel-sel yang membantu mencegah kendur.

RAWATAN KULIT KENDUR DI WAJAH ANDA DENGAN BAHAN-BAHAN SEMULAJADI

• Madu
Madu boleh pelembap hebat, anti-penuaan dan ciri-ciri yang menjadikan kulit penting. Menggabungkan 3 camca besar madu dengan 6-10 titis minyak zaitun dan lemon, memohon campuran ke bahagian muka dan leher dan biarkan atas selama 15 minit sebelum mencuci dengan air suam. Lakukan ini setiap hari untuk hasil yang terbaik.

Guna akal dengan ubat-ubatan dan Petua dan Jangan gunakan jika anda alah kepada mana-mana bahan-bahan. Jika anda alah kepada lebah sengatnya memastikan anda boleh menggunakan madu dengan selamat. Menikmati kulit yang lebih berseri dengan senyum lebar!

Sumber: medicakesehatan.tk

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih

MOHON BANTU LIKE JIKA ANDA SUKA ARTIKEL INI !!

loading...

Dapatkan kisah terbaik terus ke dalam inbox email anda!