Manfaat Teh Hijau Rawatan Baharu Untuk Artritis Reumatoid

Manfaat Teh Hijau Rawatan Baharu Untuk Artritis Reumatoid – Penyakit melemahkan adalah gangguan autoimun yang sebahagian besarnya menjejaskan sendi di tangan dan kaki, menyebabkan sakit bengkak bagi pesakit yang boleh pergi untuk kerosakan tulang rawan, menghakis tulang, dan meninggalkan sendi cacat. ubat yang sedia ada bagaimanapun bukan sahaja mahal, tetapi juga boleh menekan sistem imun dan tidak sentiasa sesuai untuk kegunaan jangka panjang.

Manfaat Teh Hijau Rawatan Baharu Untuk Artritis Reumatoid

Untuk melihat alternatif yang mungkin pasukan penyelidik dari Washington State University di Spokane melihat molekul yang terdapat dalam manfaat teh hijau yang dipanggil epigallocatechin-3-gallate (EGCG).

Molekul telah diberikan kepada tikus model arthritis rheumatoid manusia dengan buku lali sweling. Setelah diberi EGCG untuk tempoh 10 hari, pasukan diperhatikan bahawa bengkak telah dikurangkan dengan ketara.

Manfaat Teh Hijau Rawatan Baharu Untuk Artritis Reumatoid

Hasil kajian mereka menunjukkan bahawa EGCG, sudah terkenal dengan ciri-ciri anti-radang, boleh mempunyai potensi yang besar sebagai rawatan baru untuk rheumatoid arthritis terima kasih kepada keupayaan untuk menghalang isyarat protein TAK1, di mana isyarat menyebabkan keradangan dan kerosakan tisu adalah yang dikemukakan.

Pasukan itu ketua penyelidik Salah-uddin Ahmed, yang telah belajar arthritis rheumatoid sejak 15 tahun yang lalu, kini percaya bahawa kajian baru ini, “telah membuka bidang penyelidikan ke dalam menggunakan EGCG untuk mensasarkan TAK1.”

Hasil kajian tersebut telah diterbitkan minggu ini dalam jurnal Arthritis dan Rheumatology itu.

Kajian baru-baru pada manfaat teh hijau juga telah menunjukkan bahawa ia mempunyai banyak manfaat kesihatan yang lain, seperti dalam membantu kolesterol merawat tinggi, penyakit radang usus (IBD), penyakit hati, kencing manis, dan pelbagai jenis kanser, dan juga membantu untuk mengurangkan risiko jantung penyakit, menurut The Pusat perubatan Universiti Maryland.

Penyelidik percaya banyak manfaat kesihatan teh hijau datang dari tahap yang tinggi polifenol, sekumpulan bahan kimia dengan sifat-sifat antioksidan yang kuat. EGCG adalah yang paling dikaji polifenol ini, dan yang paling aktif. – AFP RELAXNEWS

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih