Ketuat Di Muka Dan Rawatan Paling Berkesan

Sending
User Review
0 (0 votes)

Ketuat Di Muka Dan Rawatan Paling Berkesan – Skin tag, tahi lalat, bintik umur dan bintik hitam hanya sebahagian daripada lebih 3000 masalah kulit yang berlaku kepada orang setiap hari. Jangkitan, tindak balas alahan dan keradangan boleh muncul di mana-mana tempat badan apabila terdapat perubahan dalam tekstur atau warna.

Tetapi tidak hancur keadaan kulit yang banyak boleh dirawat dan anda boleh mencari penyelesaian yang sangat mudah, semua yang anda perlu lakukan adalah untuk mengetahui sifat-sifat penyembuhan bahan-bahan biasa. Cari resepi yang sempurna dan mengubati ketuat anda.

ketuat

Hasil daripada Human Papillomavirus (HPV) boleh muncul pada kulit. Terdapat satu tempat untuk lebih daripada 100 spesies yang memberi kesan kepada rakyat dengan cara yang berbeza, tetapi yang paling sering ia bergantung kepada imuniti. Strain yang menyebabkan keadaan ini dibahagikan agak tidak berbahaya dan jenis tempat benih boleh menjadi lebih serius.

Ubat semulajadi untuk hilangkan ketuat

Kerana mereka adalah disebabkan oleh virus, mereka mempunyai kecenderungan untuk merebak ke bahagian badan lain dan untuk orang lain. Jika rawatan perubatan tertentu yang mengandungi bahan kimia tidak membantu anda, sila tidak teragak-agak untuk mencuba remedi rumah semula jadi ini.

Pertama biarlah saya memberitahu anda bahawa dadah adalah berkesan tetapi ia tidak akan membantu anda dalam satu malam. Walau bagaimanapun, mereka jauh lebih membantu dalam menyembuhkan daripada meninggalkan kutil hilang dengan sendirinya, yang biasanya boleh bertahan sehingga beberapa bulan atau bertahun-tahun, jika ia hilang sepenuhnya di tempat pertama.

Secara kasarnya, ia dianggarkan bahawa kutil hilang dengan sendirinya akan mengambil masa enam bulan, tetapi ketiga yang tinggal masih kira-kira dua tahun selepas mereka mula-mula muncul. Di samping itu, kanak-kanak yang paling terjejas oleh masalah ini, kerana imuniti mereka lemah.

Senarai bahan-bahan semulajadi hilangkan ketuat:

Cuka Epal cider
Apple cider cuka dianggap cara yang paling berkesan untuk merawat kutil. Beliau mempunyai ciri-ciri anti-radang yang membantu anda untuk menghilangkan virus dan bakteria yang merupakan sebab utama untuk kutil. Membasuh kawasan yang sebelum memohon cuka epal cider; Anda boleh menggunakan bola kapas untuk perlahan-lahan menggunakan dalam kawasan bermasalah.

Kemudian, tutup dengan pembalut atau saluran pita dan kiri kerana ia adalah untuk satu hari. Sebagai contoh, anda cookies sebelum tidur dan membuang pembalut pada waktu pagi akan datang. Dengan rawatan ini, anda akan menghilangkan ketuat dalam beberapa minggu.

Bawang putih
Bawang putih adalah satu lagi tumbuhan yang mempunyai anti-septik dan anti-radang. Ini adalah penyelesaian yang bagus untuk membuang kutil. Menghancurkan beberapa bawang putih dan gosokkan pada kutil, tutup kawasan tersebut dengan pembalut yang. Ulangi proses ini dua kali sehari, sehingga kutil itu hilang.

Pisang
Terdapat artikel yang berasingan melalui Internet untuk manfaat kulit pisang. Kaedah dengan menggunakan bahagian dalam kulit pisang untuk penyingkiran kejayaan ketuat. Ramai orang gosok permukaan bahagian dalam kulit pisang untuk kutil, beberapa kali sehari dan menghilangkan kutil.

Apatah lagi, jika anda memukul bahagian dalam kulit dan pita itu sebelum tidur, anda boleh menamatkan ketuat. Mengeluarkan balutan pada waktu pagi dan basuh kawasan itu. Prosedur ini perlu diulang sehingga mula melembutkan, kira-kira seminggu atau lebih, dan untuk beberapa minggu atau kutil bulan akan hilang sepenuhnya.

Lakban
Ia adalah satu kaedah yang terbukti secara saintifik penyingkiran kutil. Menurut satu kajian, 61 pesakit yang diterima sama ada pita saluran rawatan ketuat atau krioterapi. Selepas dua bulan, 85 peratus daripada mereka yang dirawat dengan pita saluran tidak mempunyai kutil sama sekali, manakala hanya 60 peratus daripada mereka dengan krioterapi.

Anda boleh menggunakan sebahagian kecil pita saluran atas seluruh ketuat selama enam hari, dengan menggantikan pita seperti yang diperlukan. Selepas 6 hari, kutil perlu dibasuh dengan air dan kemudian gosok dengan batu pumis atau kertas pasir. Pada waktu pagi, memohon pita saluran baru untuk 6 hari, dan terus berbuat demikian selama dua bulan, atau selama ketuat tidak hilang.

Madu tulen mentah

Organic Manuka madu dari New Zealand, adalah madu yang terbaik untuk digunakan untuk membuangnya, tetapi jika anda mempunyai lain madu mentah buatan sendiri akan membantu juga. Manuka Honey adalah jenis yang kuat madu apabila ia datang kepada kepekatan ciri-ciri antibakteria.

Ia adalah madu adalah sangat stabil, tidak seperti lain-lain jenis dan ia tidak akan kehilangan faedah disebabkan oleh perubahan suhu. Apatah lagi ia adalah sejenis “terapi stalemate” yang depraves kutil oksigen dan membunuhnya.

Bahan-bahan: Satu sudu teh madu mentah

Pembalut
Tutup kutil dengan lapisan tebal madu dan dibalut dengan kain dan dibiarkan selama 24 jam dengan menukar pembalut dan memburuk-burukkan madu, setiap hari.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih

Search Terms:

MOHON BANTU LIKE JIKA ANDA SUKA ARTIKEL INI !!

loading...

Dapatkan kisah terbaik terus ke dalam inbox email anda!