KETAHUILAH SEBELUM TERLAMBAT DAN BERLAKU, INILAH TANDA-TANDA ATAU GEJALA-GEJALA AWAL KANSER MENYERANG !!

KETAHUILAH SEBELUM TERLAMBAT DAN BERLAKU, INILAH TANDA-TANDA ATAU GEJALA-GEJALA AWAL KANSER MENYERANG !!

Ini-Gejala-Awal-dari-Kanker-Tulang

Sehingga kini, punca adalah barah tulang tidak lagi yang tahu akan pasti. Doktor dihantar punca penyakit, Terdapat ralat dalam sel DNA. DNA sel-sel dalam cara yang semakin meningkat dan lumayan yang membelah bukanlah di bawah kawalan.

Sel-sel ini senantiasa hidup, tidak mati pada masa ia diputuskan. Kemudian, mutated sel-sel, berkumpul dan membuat jisim (tumor) yang boleh menyerang susunan berdekatan atau merebak ke bahagian lain badan.

Penyakit ini adalah sangat merbahaya kerana ia boleh menyerang kanak-kanak sehingga dewasa. Dewasa sering misinterpret gejala-gejala seperti sakit sendi. Untuk itu, supaya anda tidak salah, kami hadir tanda-tanda awal penyakit ini.

1. Sakit
Seseorang yang menderita akibat sakit tulang, akan merasa sakit di bahagian tulang. Keadaan ini akan lebih kronik Bilakah anda lakukan masa sukan atau malam. Manakala pada kanak-kanak, gejala-gejala ditandakan sebagai sprains yang sangat kronik.

Jika anak anda mengalami kesakitan pada tulang dan Jangan sekali-kali hilang sehingga pertengahan dari memeriksakannya segerika malam, terbaik cara IE ke doktor.

2. Bengkak.
Bengkak mungkin tidak akan muncul sehingga merebak tumor di seluruh. Kebiasaannya, bengkak berlaku di sekitar tulang berwarna kanser esofagus serta kemerahan itu. Apabila penyakit ini menyerang sendi, jadi sendi anda akan sukar untuk bergerak.

3. Sukar untuk bergerak.
Pesakit kanser tulang akan sukar untuk bergerak. Hal semacam ini boleh menjejaskan pergerakan anggota semua. Tulang-tulang kesan sampingan ditimpa banyak iaitu di kaki, anda akan mungkin hanya tempang apabila berjalan. Apabila Kanser menyerang tulang belakang, masa anda menekan saraf, anda akan berasa sejuk dan kebas di tangan dan kaki.

4. Patah tulang.
Barah tulang menyebabkan tulang rapuh atau lemah. Walaupun ianya kronik, kecederaan biasa atau kecil jatuh sahaja boleh membuat tulang patah. Keadaan ini ini juga dikenali sebagai patah Patologi.

5. Biasa gejala.
Biasanya anda akan alami keletihan, demam, berpeluh dan penurunan berat badan. Jika anda mengalami sakit tulang yang gagal untuk sembuh dalam beberapa minggu tanpa sebab, dengan serta-merta sekiranya anda memeriksakannya untuk pakar-pakar tulang (pakar Ortopedik).

Sumber : Macmillan. org. uk

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih

MOHON BANTU LIKE JIKA ANDA SUKA ARTIKEL INI !!

loading...

Dapatkan kisah terbaik terus ke dalam inbox email anda!

No Responses