KETAHUILAH !! 4 Cara Herba Ini Dapat Sembuhkan Jangkitan Sinus Anda

KETAHUILAH !! 4 Cara Herba Ini Dapat Sembuhkan Jangkitan Sinus Anda

Infeksi sinus

Jangkitan sinus atau dikenali sebagai penyakit yang mengganggu yang mengganggu hidup anda pada suatu waktu.Nah berikut ini rawatan herba untuk sembuhkan sakit sinusitis anda
Ada sejumlah gejala yang umum untuk jangkitan sinus termasuk sakit wajah, sakit, tekanan, sakit kepala, kaku hidung, n, sakit tekak, batuk, dan demam. Jika anda telah mengalami gejala-gejala tersebut mungkin anda menderita jangkitan sinus.

resdung1

Berikut 4 cara terbaik merawat jangkitan sinus secara semulajadi. Jangan menunggu ke doktor

1. Kunyit

Rawat resdung anda dengan rempah-rempah antibiotik, antiviral dan anti-keradangan ini. Anda mungkin telah menggunakan kunyit ini untuk memasak, tetapi anda juga boleh menggunakannya untuk membersihkan jangkitan sinus anda. Kunyit sangat baik kerana mempunyai sebatian aktif yang dipanggil curcumin yang boleh membantu menyembuhkan bengkak di rongga sinus anda, serta membersihkan saluran pernafasan udara anda.

Campur serbuk kunyit dalam segelas air suam dan berkumur beberapa kali sehari selama beberapa hari. Atau anda boleh cuba dan campuran satu sudu teh serbuk kunyit dengan segelas susu dan sedikit madu, minum sehari-hari ini selama kira-kira satu minggu.

Terakhir anda boleh membuat smoothie kunyit dengan menggunakan 2 buah akar kunyit dan pencampuran dengan air limau nipis, satu sudu makan madu, secubit Lada merah, pisang, dan setengah cawan air. Sekali lagi anda perlu minum ini setiap hari sampai jangkitan hilang.

2. Bawang

Anda mungkin tidak tahu bahawa bawang adalah decongestant besar, sampai sekarang. Mereka yang buahnya besar untuk menyembuhkan sinus anda dan mengandungi sebatian sulfur yang melawan bakteria dan cendawan. Memotong bawang menjadi potongan-potongan kecil dan meletakkan mereka ke dalam periuk air. Biarkan air mendidih selama 5 minit dan kemudian menghidu wapnya. Kemudian saring cecair bawang dan meminumnya. Lakukan ini beberapa kali sehari selama kira-kira satu minggu dan buktikan jangkitan sinus anda harus pergi.

3. Minyak Oregano

Antivirus ini, minyak antibakteria dan antikulat telah membuat nama untuk dirinya sendiri di dunia kesihatan. Minyak oregano juga diiktiraf sebagai anti-radang yang bekerja bagus sebagai antioksidan dan kekebalan-booster. Masukkan beberapa titis minyak dalam setengah cawan air mendidih. Menghirup wap untuk membersihkan kesesakan dan membuka sinus anda. Lakukan ini setiap hari sampai jangkitan hilang. Atau anda boleh memasukkan beberapa titis dalam segelas air biasa dan minum beberapa kali sehari.

Di masa lalu saya telah menjatuhkan beberapa titisan minyak di bawah lidah saya, yang telah bekerja dengan sangat baik untuk jangkitan sinus saya. Anda boleh menggunakan helah ini untuk mengelakkan perjalanan yang tidak perlu ke doktor, terutamanya jika anda sedang sibuk dan tidak punya masa.

4. Lobak

Ubat kami seterusnya adalah sangat popular di dunia jangkitan sinus, dan sangat berguna untuk menghilangkan lendir dari saluran hidung. Sama seperti bawang, lobak mengandungi belerang dan bekerja sebagai antibiotik alami. Masukan parut lobak di mulut anda dan tetap di sana sampai hilang rasa, lalu telan. Ini mungkin kelihatan seperti tugas yang sukar tetapi tidak bekerja dengan baik. Ulangi ini beberapa kali sehari selama seminggu sehingga jangkitan hilang.

Menggunakan rawatan alami jangkitan sinus ini untuk menyingkirkan jangkitan yang telah mengganggu anda.

sumber: www.top10homeremedies.com

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih