JIKA ANDA MENGALAMI PENYAKIT DIABETES, KANSER, STROKE DAN BUAH PINGGANG ?! IKAN INI TERBUKTI BERKESAN…

JIKA ANDA MENGALAMI PENYAKIT DIABETES, KANSER, STROKE DAN BUAH PINGGANG ?! IKAN INI TERBUKTI BERKESAN…

Kanser, kegagalan buah pinggang, strok, tuberkolusis, serta diabetes, adalah 5 penyakit berat yang ditandai oleh penurunan albumin di darah hingga penderitanya harus memperoleh penyerapan albumin.

Penyerapan albumin bermanfaat untuk meningkatkan tekanan osmosis darah yang sebelumnya turun (kurang daripada standard albumin badan sebanyak 3, 5-5, 5 g / dl) hingga menyebabkan pembengkakan atau oedema di beberapa bahagian badan tertentu. Pada pesakit gagal buah pinggang, umpamanya, pembengkakan terlihat jelas di kaki.

Pemberian infus albumin sebenarnya terapi perubatan dalam meningkatkan albumin di tubuh kerana sebelum ini turun (hipoalbumin). Tetapi ada cara lain dengan terapi nutrisi iaitu dengan memberikan albumin ikan gabus dalam bentuk segar, kapsul, jel, atau cair.

Ikan gabus Chana striata selain mengandungi albumin dalam jumlah banyak, ia juga mempunyai unsur seng (Zn) yang berperanan dalam rawatan luka. Oleh karenanya masyarakat di Makassar, Sulawesi Selatan atau Suku Dayak di Kalimantan Barat serta Kalimantan Selatan sejak lama memanfaatkan ikan haruan (ikan gabus dalam bahasa setempat) untuk menyembuhkan luka khitan pada anak serta luka ibu selepas b3rs4lin.

Albumin ikan gabus juga mengandungi sebatian asid amino utama untuk tubuh seperti arginin, lisin, vialin, isoleusi, histidine, serta glutamin. Nah glutamin, umpamanya, berperanan didalam tubuh dalam m3r4n * s4ng kekebalan tubuh sehingga membantu mempercepatkan rawatan luka. Secara umum kehadiran asid amino itu penting untuk pembentukan sel-sel baru serta mengganti sel-sel yang rosak di tubuh.

Beberapa masalah pesakit
kanser, kegagalan buah pinggang, strok, tuberkolusis, serta diabetes yang sudah melakukan terapi nutrisi dengan albumin ikan gabus memberi keadaan memuaskan. Sebagai contoh yaitu Amir Hamdan di Bandung Jawa Barat. Amir yang sejak 3 tahun lalu dijatuhi menderitakanker k4nd * ng k3m! H harus melakukan kemoterapi sebagai salah satu pencegahan supaya sel-sel tumor di tubuhnya tak berkembang.

Pada masalah kemoterapi, kesan sampingan yang diakibatkan biasanya: rambut gugur serta mudah lemas. Amir Hamdan yang selalu kerap mengambil 6 kapsul per hari albumin ikan gabus memperlihatkan keadaan menggembirakan. Setiap usai melakukan kemoterapikanker, ia lekas bugar serta rambutnya pun tak mengalami kerosakan.

Resipi pengambilan segar:
-Siapkan 2 kg ikan gabus, bersihkan.
-kukus Ikan gabus selama 30-40 minit dengan suhu pemanasan tak lebih dari 50 darjah Celsius.
-Pisahkan Pada daging serta tulang, lalu pengisar daging dengan air seperti yang diperlukan. Untuk menyingkirkan amis tambah sedikit limau nipis serta serai.
-Saiz 2 kg gabus dapat untuk 3-4 hari pengambilan. Hasil pengisar berupa jus diminum 2 kali dalam sehari, iaitu pagi kira-kira jam 07. 00 serta malam sekitar jam 18. 30. Secara umum albumin dengan mengambil segar boleh mencapai normal dalam masa 5-6 hari pengambilan.

Kongsi artikel itu ke facebook supaya terbaca saudara, rakan serta jiran hingga manfaatnya dapat tersebarluaskan untuk kesihatan keluarga anda.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih