JANGAN DIABAIKAN !! JIKA ANDA PUNYA MASALAH Bintitan/TIMBILEN KERANA Jangkitan Bakteria, TAK PERLU CEMAS CUBA Dengan Ramuan SEMULAJADI INI..

JANGAN DIABAIKAN !! JIKA ANDA PUNYA MASALAH Bintitan/TIMBILEN KERANA Jangkitan Bakteria, TAK PERLU CEMAS CUBA Dengan Ramuan SEMULAJADI INI..

Bintitan / timbilen iaitu keradangan yang minyak! Ikan dari kelenjar di dasar bulu mata serta boleh cukup mengganggu. Hal semacam ini umumnya disebabkan oleh jangkitan bakteria.

Sty ekstern4l kelihatan merah serta merad4ng serta lembut dengan sentuh4n, biasanya terbentuk di pinggir kelopak mata. Anda boleh mengubatinya, atau secara tiba-tiba boleh menghilang. Satu sty intern4l jauh dari pinggir kelopak mata serta memerlukan masa yang lebih lama untuk menyembuhkan.

Langkah menyembuhkan timbilen dengan cara tradisional

Bagaimana menyembuhkan Timbilen

Janganlah cuba untuk menekan, menggosok atau pop sty itu. Hal yang paling baik untuk meninggalkannya sendirian. Bila hal semacam itu berlangsung lantaran k0njungt! V! Tis atau ker4ncuan segera, tetes mata antibiotik yang dianjurkan.

Janganlah pakai make up lantaran boleh jadi memburukkan lagi keadaan.

Penyembuhan untuk styes termasuk juga mengambil tindakan mencegah bersih untuk menjaga tempat terjejas bersih.

Kompres air hangat dapat menolong dalam menyingkirkan penyumb4tan pada kelenj4r. Teh chamomile boleh kurangkan pembengk4kan serta rasa sakit kerana agen menenangk4n. Letakkan beg teh chamomile di air panas, serta menerapkannya pada sty sesudah beberapa minit. Padam beg saat itu disejukkan serta ulangilah proses lagi.

Ubat tmbilen tradisional

A (cuma meletakkan) telur ayam panas boleh diletakkan pada kawasan yang diserang sepanjang lima minit.

daun bawang

Potong selama bawang di mana daun bermula serta mengaplikasikan juice pada sty tersebut.

teh marigold

Bikin teh dari satu sendok makan kelopak marigold kering dalam satu liter air. Saring kombinasi, lalu rendam sebahagian kasa di dalamnya serta menerapkannya pada daerah yang terkena.

Daun mint

Mengh4ncurkan beberapa daun pudina serta mengaplikasikannya pada sty tersebut. Biarlah bekerja sepanjang lima minit serta bilas dengan air suam selepas itu.

Bagaimana mencegah timbilen

Menggosok mata kita iaitu rutin umum saat mereka merad4ng. Anak-anak cenderung menggosok mata mereka saat lelah serta ini iaitu apa yang menyebabkan styes muncul.

Kita harus berhenti menyentuh atau menggosok keluar mata dengan tangan kita untuk mengelakkan jangkitan. Selalu membersihkan tangan anda apabila anda tiba dirumah atau selepas beberapa kesibukan memakai sabun berku4litas tinggi.

Langkah lain untuk mencegah styes iaitu dengan pengambilan vitamin A, yang bakal memp.erku4t system kekebalan tubuh. Hati-hati walaupun: vitamin A boleh hilang masa memasak makanan yang mempunyai kandungan itu seperti telur, lobak merah, tomato, labu, bayam serta salad.

Sumber; http: //www.rahasiabikinsehat.com/2016/05/jika-anda-punya-masalah.html

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih

No Responses