INILAH YANG TERJADI DENGAN TUBUH ANDA JIKA MAKAN PISANG DENGAN BINTIK HITAM PADA KULITNYA.. ((TOLONG DI SHARE))

INILAH YANG TERJADI DENGAN TUBUH ANDA JIKA MAKAN PISANG DENGAN BINTIK HITAM PADA KULITNYA.. ((TOLONG DI SHARE))

Masa kita akan mengambil atau membeli pisang, jenis pisang seperti apakah yang kita pilih? Biasanya, kita bakal mengambil buah pisang yang kelihatan lebih segar dengan warna kuning mulus bukan? Adakah pilihan itu tepat, baca artikel ini hingga habis.

pisang

Nah, Bila anda seorang penggemar pisang, anda mesti tahu bahawa pisang masak dengan bintik-bintik hitam pada kulitnya adalah jenis pisang terbaik yang perlu anda pengambilan.

Menurut laman web Healthy Food House, buah-buahan tropika yang manis serta lazat ini waktu masak mengandung zat yang di kenal sebagai TNF, atau Tumor Necrosis Factor, yang mempunyai kemampuan untuk melawan sel-sel abnormal. Akibatnya, pisang masak mengeluarkan bintik-bintik hitam pada kulit. Jadi, makin banyak bintik-bintik hitam itu, kandungan TNF nya makin tinggi, serta automatik bila anda makan boleh memperkuat kekebalan imun badan anda daripada penyakit.

Pisang iaitu type buah yang sangat popular di Jepun. Penyelidikan menunjukkan bahawa pisang masak mengandungi TNF yang mengandungi watak anti-kanser yang kuat. Hal semacam ini meningkatkan kekuatan system kekebalan tubuh anda. Menurut para penyelidik, pengambilan pisang masak merupakan langkah yang bagus untuk mencegah penyakit yang mengancam tubuh, terutama kanser.

Kandungan gizi pada buah ini beralih bergantung pada kematangannya. Pisang masak, ciri-ciri antioksidannya bertambah secara beransur-ansur. Serta masa pisang masak serta mengeluarkan bintik-bintik hitam, itulah pisang dengan manfaat terbaik dengan kadungan TNF yang kuat dan gula semula jadi yang mudah diolah tubuh.

Saintis Jepun sudah melakukan penyelidikan berdasar pada faedah kesihatan dari beberapa buah masak yang berbeza, iaitu pisang, anggur, epal, tembikai, nanas, pir serta kesemak.

Penyelidikan menunjukkan bahawa cuma pisang masak yang memberi faedah yang optimum. Mereka merangsang pengeluaran sel darah putih, tingkatkan kekebalan tubuh serta membuahkan TNF. Para pakar menaja makan 1 atau 2 pisang satu hari untuk meningkatkan kekebalan tubuh anda serta mencegah datangnya batuk, selesema serta seumpamanya.

Pisang dengan banyak bintik hitam mempunyai kandungan sejumlah besar TNF-alpha serta mereka 8 kali lebih sehat dari pada pisang hijau atau segar tanpa ada bintik-bintik, yakni 8 kali lebih berkesan dalam meningkatkan manfaat sel darah putih.

TNF iaitu sitokin, atau bahan-bahan yang dirembeskan oleh sel-sel tertentu pada system kekebalan tubuh serta mempunyai kekuatan untuk mempengaruhi sel-sel lain. Zat ini bekerja luar biasa ketika datang untuk memerangi sel-sel abnormal.

Banyak penyelidikan telah menunjukkan bahawa tahap TNF bertambah lebih tinggi ditandai dengan jumlah bintik-bintik gelap pada kulit pas masa sebelum kulit pisang berubah warna jadi coklat. Pisang kerap berbanding dengan Lentinan, suatu imunostimulan kimia yang bertindak juga sebagai agen anti-kanser serta merangsang pengeluaran sel darah putih, dan mencegah mutasi sel.

Nota: Letakkan pisang masak dengan tompok coklat ini di peti ais untuk menghentikan susut nilai nutrisinya. Lantaran pisang masak dengan bintik-bintik coklat iaitu keadaan terbaik daripada pisang serta anda mesti segera mengambil mereka saat sebelum kulitnya membusuk. Elakkan pisang terlampau masak dengan kulit terbuka atau pisang dengan warna kulit hampir coklat sepenuhnya yang mengisyaratkan akan segera membusuk.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih