Inilah Alasan Mengapa Kita Mesti Berhati- Hati Terhadap Cicak Di Rumah..

Inilah Alasan Mengapa Kita Mesti Berhati- Hati Terhadap Cicak Di Rumah..

sumber: google

Cicak adalah salah satu haiwan yang tidak biasa kepada kami. Haiwan kecil walaupun ini sering kita menjumpai melekat di dinding rumah kita.

Sedang beliau di rumah kami memang tidak terlalu mengganggu, tetapi kita harus tetap berjaga-jaga, kerana mengikut maklumat yang saya baca ternyata menjadi haiwan yang berbahaya termasuk cicak dan boleh membahayakan kita juga.

Dalam dunia membaca, Roqy setiap memahami bahawa kulitnya yang merupakan salah seorang pembawa sihir dan makhluk-makhluk perlu dib. unuh. Dalam Sahih Muslim menyebutkan: sesiapa membunuh geckos yang pada satu masa kemudian menumbuk beliau seratus kebaikan. Dan jika yang kedua kemudian bertiup kepadanya (kebaikan) berbeza dengan itu (yang pertama), dan jika ia dihidupkan di punch ketiga beliau (kebaikan) berbeza dengan itu (yang kedua).

Ibn maajah Diriwayatkan dalam “Sunan” dari Ibn Saibah Maulah al Fakih al Mughiroh bahawa beliau bertemu Aisha dan melihat rumahnya tiada ialah tombak yang berdusta. Dia bertanya kepada Aisha, “Wahai ibu orang yang beriman, Putri, apa yang anda lakukan dengan Lance?” Beliau menjawab, “kami hanya membunuh Gecko-Gecko.

Sesungguhnya Nabi tidak pernah memberitahu kita bahawa apabila Ibrahim dicampakkan ke dalam api tak satu pun dari bumi masa kecuali dia akan memadamkannya kecuali geckos yang bertiup niupkan api. Kemudian Nabi mengarahkan untuk membunuhnya.” Dalam Kitab “az Zawaid” menyebut bahawa bilik pembedahan daripada Aisha adalah Saheeh.

Sewaktu membaca rumah, biasanya apabila dibaca surat Al-Baqarah dengan Anehnya tiada ada cicak dalam secara tiba-tiba jatuh dan mati atau kadang-kadang mencari cicak mati dengan badan Hangus. Anda boleh percaya atau tidak, sudah tentu kita perlu tetap berjaga-jaga. Kerana cicak ini sering digunakan sebagai pembawa media magic. Banyak di malih halus jin yang menjadi cicak (haiwan slither) untuk meletakkan racun sihir di rumah

Rasul Allah ‘ Alaihi wa Sallam telah menghabarkan kepada kita bahawa jin adalah terdiri daripada tiga Kumpulan. Pertama, jin yang selalu Terbang (levitate) di udara, kedua-duanya dalam bentuk haiwan, jin slithered dan ketiga, jin mempunyai tempat untuk hidup dan senang perjalanan “(Diriwayatkan oleh Al-Tabaraani, Baihaki Hakim, dengan Saheeh isnaad).

PAL… Selain daripada cicak yang sering digunakan sebagai media yang ajaib, Sila ambil perhatian juga ia ternyata bahawa cicak mengandungi bakteria berbahaya seperti Escherichia Coli atau e. Coli bakteria. Escherichia Coli telah dikenali sebagai mikrob yang boleh menyebabkan sakit perut dan boleh membahayakan kesihatan badan. Kotoran cicak juga bertukar keluar boleh menembusi plastik, satu kajian sekali menunjukkan bahawa kotoran Cicak merosakkan skrin.

So. dari keterangan di atas, ini adalah bukti bahawa kita mesti berhati-hati dengan cicak di rumah. Mudah-mudahan berguna… Sila berkongsi…

Wallahu’alam.

(Sumber: info-tausiah.blogspot.com)

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih