INILAH 6 TANDA – TANDA SEBELUM DATANGNYA KEMATIAN, TANDA NO. 4 MENGEJUTKAN !!

INILAH 6 TANDA – TANDA SEBELUM DATANGNYA KEMATIAN, TANDA NO. 4 MENGEJUTKAN !!

1. TANDA 100 HARI MAU MENINGGAL: Ini adalah tanda pertama dari ALLAH SWT kepada hambanya dan hanya akan disedari oleh mereka yang dikehendakinya. Walau bagaimanapun semua orang Islam akan mendapat tanda ini hanya saja mereka menyedari atau tidak. Tanda ini akan berlaku lazimnya selepas waktu asar, seluruh tubuh iaitu dari hujung rambut hingga hujung kaki akan mengalami getaran atau seakan-akan menggigil, contohnya seperti daging lembu yang baru saja disembelih dimana jika diperhatikan dengan teliti, kita akan mendapati daging tersebut seakan-akan bergetar .

Tanda ini rasanya nikmat dan bagi mereka yang sedar dan berdetik dihati bahawa mungkin ini adalah tanda mati, maka getaran ini akan berhenti dan hilang setelah kita sedar akan kehadiran tanda ini. Bagi mereka yang tidak diberi kesedaran atau mereka yang hanyut dengan kematian tanpa memikirkan soal kematian, tanda ini akan lenyap begitu sahaja tanpa sebarang manfaat ..

Bagi yang sedar dengan kehadiran tanda ini, maka ini adalah peluang terbaik untuk memanfaatkan masa yang ada untuk mempersiapkan diri dengan amalan dan urusan yang akan dibawa atau ditinggalkan sesudah mati.

2. TANDA 40 HARI SEBELUM HARI MATI
Tanda ini juga akan berlaku sesudah waktu asar, bahagian pusat kita akan berdenyut-denyut pada ketika ini daun yang tertulis nama kita kana gugur dari pokok yang letaknya diatas arash ALLAH

SWT, maka malaikat maut akan mengambil daun tersebut dan mula mengikuti kita sepanjang masa.
Akan terjadi malaikat maut ini akan memperlihatkan wajahnya sekilas, dan jika ini terjadi, mereka yang terpilih ini akan merasakan seakan-akan bingung dan bingung seketika …
Adapun malaikat maut ini wujudnya Cuma seorang tetapi kuasanya untuk mencabut nyawa adalah bersamaan dengan jumlah nyawa yang akan dicabutnya.

3. TANDA 7 HARI
Adapun tanda ini akan diberikan hanya kepada mereka yang di uji dengan musibah kesakitan di mana orang sakit tidak makan, secara tiba-tiba ia berselera untuk makan.

4. TANDA 3 HARI
Pada ketika ini akan terasa denyutan di bahagian tengah dahi kita iaitu diantara dahi kanan dan kiri, jika tanda ini dapat dikesan maka berpuasalah kita selepas itu supaya perut kita tidak mengandungi banyak najis dan ini akan memudahkan urusan orang yang akan memandikan kita nanti .. ketika ini juga mata hitam kita tidak akan bersinar lagi dan bagi orang yang sakit hidungnya akan perlahan-lahan jatuh dan ini dapat dikesan jika kita melihatnya dari bahagian sisi telinganya akan layu dimana bahagian hujungnya akan beransur-ansur masuk kedalam …. Telapak kakinya yang terlunjur akan perlahan-lahan jatuh ke depan dan sukar ditegakkan.

5. TANDA 1 HARI
Akan berlaku sesudah ashar dimana kita akan merasakan satu denyutan disebelah iaitu kawasan ubun-ubun di mana ini menandakan kita tidak akan sempat untuk menemui waktu asar keesokkan harinya …

6. TANDA AKHIR
Akan berlaku keadaan di mana kita akan merasakan satu keadaan sejuk di bahagian pusat rasa itu akan turun ke pinggang dan seterusnya akan naik ke bahagian halkum. Ketika ini hendaklah kita terus mengucap kalimat SYAHADAT dan berdiam diri dan menantikan kedatangan malaikat maut untuk menjemput kita kembali Kepada ALLAH SWT yang telah menghidupkan kita dan sekarang akan mematikan pula ..

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih

No Responses