Ini KATA-KATA Sultan Johor Yang Buat Geng UMNO TERKEDU !!

Ini KATA-KATA Sultan Johor Yang Buat Geng UMNO TERKEDU !!

Kuala Lumpur – Johor Sultan, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar hari ini menegaskan beliau tidak akan bertolak ansur dengan kebencian dan perkauman di negeri ini.

“Johor milik rakyat – orang Melayu, India dan Cina. Kami adalah Bangsa Johor.

“Orang Melayu mempunyai keistimewaan, tetapi orang Cina dan India juga memperoleh hak-hak mereka untuk memanggil Johor rumah mereka,” katanya dalam posting di laman Facebooknya.

Beliau berkata, walaupun nenek moyang mereka itu mungkin dari China atau India, mereka panggil Johor rumah mereka.

“Sudah tiba masanya untuk kita mengubah cara pemikiran kita. Johor supaya setanding dengan bandar-bandar jiran maju, kita perlu berubah.

“Cukuplah membuang sampah untuk kemudahan anda kerana ia akan menyusahkan orang lain, jangan letak di tepi jalan untuk sesuka hati anda dan mewah kerana ia akan menyebabkan kesesakan lalu lintas yang tidak perlu, antara tabiat tidak bertimbang rasa lain yang akan menyebabkan masalah yang tidak diingini kepada orang lain.

“Ya, pegawai-pegawai majlis perbandaran tempatan perlu buck-up juga. Pastikan Johor bersih dan memastikan segala kemudahan dan juga kemudahan berada dalam keadaan yang baik. Apabila kita semua lakukan bahagian masing-masing, perubahan positif akan mengikuti.

“Anda menjaga rumah anda bersih, kerana ia adalah milik anda. Johor adalah milik anda juga, “katanya.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih