Gigi Rosak Berpunca Guna Berus Gigi Salah

Gigi Rosak Berpunca Guna Berus Gigi Salah – Terdapat banyak perkara yang orang gunakan untuk menyimpan berus gigi mereka bersih. Sesetengah daripada mereka menjalankannya melalui mesin basuh pinggan mangkuk itu. Lain-lain rendam kepala berus gigi dalam Cecair kumur atau menggelegak pembersih gigi palsu. Ada orang yang membekukan berus gigi, rebus atau menghabiskan wang sanitizer ultraviolet berus gigi mahal.

Gigi Rosak Berpunca Guna Berus Gigi Salah

 

Apa yang anda perlu lakukan ialah basuh berus anda dengan air sebelum menggunakan ubat gigi kegemaran anda.

Anda juga boleh mengisi bahagian bawah kaca dengan sedikit air dan hidrogen peroksida. Meletakkan sejenis ke dalam penyelesaian dan goncang sekitar. Hidrogen adalah penyelesaian disinfektan yang semula jadi dan akan membunuh bakteria pada fleece anda. Jika anda ingin kesan pemutihan semula jadi, anda boleh menggunakan berus gigi anda tanpa dibilas.

Gigi Rosak Berpunca Guna Berus Gigi Salah

Kami mempunyai flora semulajadi bakteria yang hidup dalam mulut kita, yang perlu untuk persekitaran yang sihat. Anda perlu alihnya keluar sepenuhnya daripada berus. Kajian pada Persatuan pergigian Amerika Syarikat mendapati bukti kesan negatif Kesihatan oral bakteria normal atas berus.

Kami memerlukan jumlah tertentu semulajadi bakteria dalam mulut kita, tetapi tidak di sekitar gigi dan gusi. Ia adalah cukup untuk mensterilkan berus anda, tetapi anda perlu menggantikannya dengan kerap. Gigi Rosak

Berikut adalah beberapa cadangan lain untuk menjaga berus anda bersih dan berkesan:

– Apabila anda melihat perubahan warna, pembentukan atau matting bulu ini, sudah tiba masanya untuk menggantikannya. Berus anda perlu melihat bersih dan lurus.

– Membeli berus gigi baru setiap tiga hingga empat bulan atau lebih awal walaupun jika bristles yang sudah Haus. Jika anda berurusan dengan kulat yis, atau jangkitan virus dalam mulut anda, mula menggunakan berus baru dalam rawatan awal dan akhir sekali lagi. Gigi Rosak

-Ini adalah sangat penting untuk tidak berkongsi berus gigi anda. Mulut anda memerlukan flora bakteria yang sihat itu sendiri, tidak bakteria daripada beberapa orang yang lain.

– Simpan berus gigi anda di tempat terbuka dan bukannya di pemegang Piala, laci atau perjalanan kes akan kotor. Ini boleh meningkatkan pertumbuhan bakteria atau kulat yang tidak semula jadi kepada mulut anda, yang boleh menyebabkan penyakit mulut seperti gingivitis.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih

MOHON BANTU LIKE JIKA ANDA SUKA ARTIKEL INI !!

loading...

Dapatkan kisah terbaik terus ke dalam inbox email anda!