Live Streaming TV Drama Encik Suami Mat Salih Celup Episod TV3

Live Streaming TV Drama Encik Suami Mat Salih Celup Episod TV3 – Nantikan drama adaptasi novel terbaru arahan Hashim Rejab bertajuk Encik Suami Mat Salih Celup. Drama ini diadaptasi daripada novel Encik Suami Mat Salih Celup karya Yumi Hyra. Drama Terbitan Zamriez Golden Pictures ini dibarisi ramai pelakon popular seperti Daler Yusuf, Nelydia Senrose, Zila Bakarin, Boy Iman dan ramai lagi. Drama ini bakal menemui penonton menerusi slot Dahlia TV3 tidak lama lagi pada tahun hadapan 2017.

Live Streaming TV Drama Encik Suami Mat Salih Celup Episod TV3

Live Streaming TV Drama Encik Suami Mat Salih Celup Episod TV3

Details: Drama Encik Suami Mat Salih Celup TV3

Tajuk: Encik Suami Mat Salih Celup
Genre: Drama, Komedi, Romantik
Tarikh Tayangan: April 2017
Hari Tayangan: Jumaat, Sabtu dan Ahad
Masa Tayangan: 7.00 Malam
Saluran/Slot: Dahlia TV3
Episod Penuh: 20 Episod
Pengarah: Hashim Rejab
Terbitan: Zamriez Golden Pictures Sdn. Bhd.

Pelakon Drama Encik Suami Mat Salih Celup

  • Daler Yusuf Sebagai Ian Hadif
  • Nelydia Senrose Sebagai Iman Amani
  • Zalfa Zin Sebagai Mira
  • Nadiyah Shahab Sebagai Keisha
  • Zila Bakarin
  • Boy Iman

Live Streaming TV Sinopsis Drama Encik Suami Mat Salih Celup Episod TV3

Pertemuan pertama agak janggal pada Iman . Apabila seorang pemuda memperkenalkan diri beliau iaitu anak kepada rakan mama Iman langsung meninggalkan pemuda tersebut di dalam butik mamanya akibat terlalu terkejut. Setelah menerangkan kejadian yang menimpa keluarga Iman dan dirinya sendiri, Ian akhirnya bersetuju untuk menggantikan pengantin lelaki sebagaimana cadangan uminya. Setelah ijab kabul diantara Ian dan Iman termeterai, Umi mentua Iman meminta Iman ‘memelayukan’ Ian yang selama ini membesar di luar negara.

[BACA: Aman Graseka : Watak Pak Samad Drama 7 Hari Mencintaimu]

Fasa pertama perkahwinan Iman cuba menerima kehadiran Ian . Cuba mengenali Ian banyak perkara yang lucu diantara mereka. Kehadiran Iman juga memulihkan perhubungan antara Umi dan Ian sendiri. Ian sebenarnya berdendam dengan Umi kerana terpaksa membesar di luar negara bersama nenek di luar negara yang begitu asing buat Ian ketika itu. Ketika itu Umi tidak mempunyai pilihan demi menjaga hubungannya dengan ibu mertuanya. Walau berat hati umi meninggalkan Ian tetapi umi terpaksa atas desakan neneknya. Drama Encik Suami Mat Salih Celup Episod

Rumah tangga yang mula berseri mula dilanda ombak apabila bekas tunang (Naim), Iman muncul semula dan mahukan Iman kembali. Walaupun ditepis dan ditolak akhirnya mengundang perselisihan faham. Perkara yang ungkit oleh Ian adalah perempuan yang tidak sedar diri kerana Ian telah menyelamatkan keluarga Iman dari malu. Iman terasa terhina bila Ian mengungkit kisah lama.

[BACA: Sinopsis Drama Hanya Aku TV3]

Dalam hubungan yang tidak berapa baik , kemunculan seorang model cantik jelita yang mengaku dirinya tunang kepada Ian makin mengeruhkan keadaan. Iman sepakin pasrah bila Ian bersetuju untuk berkahwin dengan Keisha Adriana. Hubungan diantara Ian dan Iman semakin jauh dan asing bila mereka membuat hal sendiri. Dek kerana keputusan yang tidak difikir panjang Iman makan hati dengan tindakannya. Sedar akan keadaan itu, Ian pula menjalankan idea gilanya dengan bantuan orang-orang yang rapat dengan Iman . Iman semakin tertekan bila Ian datang bersama Keisha Adriana untuk membuat persediaan perkahwinan mereka. Sinopsis Encik Suami Mat Salih Celup Drama Episod TV3

Segalanya terbongkar bila Iman meluahkan perasaan pada Nuha sahabatnya. Nuha memainkan peranan untuk mencungkil perasaan Iman pada Ian. Ian yakin Iman mencintai dirinya kerana ego yang menggunung  telah menghalang segalanya. Akhirnya Iman akur rasa cintanya pada Ian dan berjaya merapatkan kembali hubungan mereka berdua.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih