Borang Permohonan Kemasukan GIATMARA 2017 Online

Borang Permohonan Kemasukan GIATMARA 2017 Online – Anda seorang pelajar Bumiputera yang ingin mengikuti latihan kemahiran? PERMOHONAN adalah dipelawa untuk mereka yang berumur 15 tahun keatas samada lepasan SPM atau tidak dengan syarat boleh membaca, menulis dan minat iaitu 3M. Mereka yang berkelayakan dan sihat tubuh badan boleh memohon untuk mengikuti program latihan sepenuh dan separuh masa GIATMARA di bawah tajaan Majlis Amanah Rakyat Malaysia (MARA) di GIATMARA Malaysia bagi KEMASUKAN Januari dan Julai 2017.

Borang Permohonan Kemasukan GIATMARA 2017 Online

Penubuhan GIATMARAadalah bertujuan untuk menyediakan latihan kemahiran teknikal dan vokasional kepada belia-belia di luar bandar dan di dalam bandar bagi membolehkan para belia mendapat kemahiran sebagai persediaan menjadi tenaga kerja mahir dan usahawan teknikal bagi memenuhi keperluan industri dan keperluan kegiatan ekonomi serta keusahawanan di daerah setempat dan dalam negara.

Borang Permohonan Kemasukan GIATMARA 2017 Online

A. Permohonan Kemasukan GIATMARA 2017 Online

1. Program Sepenuh Masa (Secara Online)

Permohonan program latihan secara SEPENUH MASA (FULL TIME) boleh di buat secara online di Borang Online GIATMARA

2. Program Separuh Masa (Secara Manual)

Permohonan program latihan separuh masa boleh dibuat dengan mengisi  borang manual dan hantar ke mana-mana Pusat GIATMARAberhampiran anda.

3. Senarai Kursus GIATMARA

Senarai kursus yang ditawarkan oleh GIATMARA di seluruh Malaysia adalah seperti di (Senarai Kursus).

4. Senarai Lokasi GIATMARA

Senarai lokasi GIATMARA berhampiran anda.

Sila buat semakan MANUAL PERMOHONAN secara online bagi mengelakan permohonan tidak lengkap.

B. Semakan Keputusan GIATMARA 2017 Online

Menerusi makluman Portal Rasmi KPM, semakan keputusan kemasukan ke GIATMARAboleh disemak bermula 16 Januari sehingga 22 Januari 2017. Sila layari KPM untuk maklumat lanjut.

Jika terdapat sebarang masalah, sila emel kepada gspel@giatmara.edu.m. Selamat membuat Permohonan Kemasukan GIATMARA 2016 Online dan semoga anda berjaya.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih

Search Terms:

No Responses

  1. Anonymous