Biodata Nurul Shakila Mahilis, Ibu Kepada Bayi Yang Terlibat Dalam Kemalangan

Biodata Nurul Shakila Mahilis, Ibu Kepada Bayi Yang Terlibat Dalam Kemalangan | Seorang budak lelaki berusia setahun menangis hampir 30 minit di sisi neneknya yang pengsan apabila motosikal yang mereka tunggangi terbabit kemalangan di Jambatan Sultan Yahya Petra tengah hari semalam.
Dalam kejadian jam 1.30 tengah hari itu, Mohd Ikram Safuan cedera di kepala, manakala neneknya, Faridah Hamid, 35, cedera ringan sebelum kedua-dua beranak itu dibawa ke Hospital Raja Perempuan Zainab II (HRPZ II) untuk rawatan lanjut.
Ketika kejadian, Faridah yang menunggang motosikal dalam perjalanan dari rumahnya di Tak Bai untuk menghantar cucunya pulang di Kampung Kedai Buloh.
Namun, setiba di lokasi kejadian, motosikal mereka dikatakan dilanggar sebuah kereta menyebabkan dua beranak itu terjatuh dan Faridah pengsan di lokasi kejadian.
Ibu kepada Mohd Ikram, Nurul Shakila Mahilis, 13, berkata dia hanya mengetahui kejadian menimpa anak serta ibunya kira-kira jam 5 petang selepas dimaklumkan oleh abang iparnya.
“Saya yang terkejut terus bergegas ke hospital. Alhamdulillah, ibu serta anak saya hanya cedera ringan tetapi mereka masih dalam keadaan terkejut. Mohd Ikram cedera pada kepala dan bahu kiri, manakala ibu saya cedera ringan dan sudah sedarkan diri. Ibu masih terkejut dan tidak mampu menceritakan apa yang berlaku,” katanya.
Gambar menyayat hati Mohd Ikram dalam keadaan berdarah di kepala sambil menangis di sisi neneknya telah menjadi viral di laman sosial sehingga menjadi viral.
Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih