INGINKAH ANDA MENAMBAH BERAT BADAN ANDA ?? INI CARANYA…

BADAN KURUS KERING ?? INGINKAH ANDA MENAMBAH BERAT BADAN ANDA ?? INI CARANYA… Walaupun ingin menggemukkan badan, bukan bermakna anda bebas memilih cara asal-asalan. Kerana program peningkatan berat badanyang salah malah mampu meningkatkan risiko penyakit dalam tubuh anda. Salah satu cara yang sihat untuk meningkatkan berat badan iaitu dengan makan buah. Dilansir dari healthmeup. com, berikut adalah type buah-buahan yang dapat meningkatkan berat badananda.

INILAH CARA MENAMBAH BERAT BADAN ANDA

INILAH CARA MENAMBAH BERAT BADAN ANDA

Pisang

Makan pisang adalah cara lawas untuk meningkatkan berat badan anda. Kerana pisang tinggi akan kalori serta vitamin B6 yang dapat mendorong sel darah merah dalam tubuh. Pisang juga kaya mangan yang boleh meningkatkan kesihatan system penghadaman anda.

Avokado

Makan avokado boleh jadi cara yang baik untuk anda untuk meningkatkan berat badan dengan cara yang sihat. Alpukat sendiri mengandungi 400 kalori tiap-tiap buahnya, mengandungi hampir 200 vitamin, dan rendah gula.

Kurma

Kurma merupakan buah yang baik untuk meningkatkan berat badan anda. Anda boleh mengunyahnya secara langsung atau dimasukkan ke oatmeal yang akan anda pengambilan.

Kismis

Selain kurma, anda boleh mengambil kismis untuk menambah berat badan anda. Kismis juga sarat akan fruktosa serta glukosa yang boleh meningkatkan tenaga anda.

Itulah senarai buah-buahan yang boleh menambahberat badan anda dengan cara yang sihat. Berminat untuk mencuba?

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih