5 Tanda-tanda Kehamilan Dalam Minggu Pertama

Sending
User Review
0 (0 votes)

5 Tanda-tanda Kehamilan Dalam Minggu Pertama. Menjadi hamil adalah perasaan yang indah kerana menandakan awal pertumbuhan suatu kehidupan baru dalam r *** m wanita. Kehamilan membuat anda bahagia dan indah. Setiap wanita berbeza dan pengalamannya dari fasa yang juga berbeza-beza untuk sebahagian besar.

Walaupun cara terbaik untuk memastikan kehamilan adalah dengan ujian kehamilan, banyak wanita mengalami beberapa gejala kehamilan selepas persenyawaan.

 Tanda-tanda Kehamilan

5 Tanda-tanda Kehamilan Dalam Minggu Pertama

Gejala Kehamilan di minggu pertama

Sebahagian dari tanda-tanda kehamilan hampir sama untuk setiap wanita walaupun setiap kehamilan berbeza. Memang benar bahawa tahap ho ** 0n naik dan beberapa perubahan berlaku dalam badan wanita hamil. Berikut adalah lima tanda-tanda yang menunjukkan bahawa kehidupan baru adalah di jalan.

Selepas impl ** tasi e ***! O, seorang wanita pasti akan kehilangan kitaran haid di bulan tertentu dan bulan-bulan seterusnya kehamilan. Sebuah tempoh terjawab juga boleh terjadi kerana banyak sebab-sebab lain seperti masalah ho ** 0nal, kenaikan berat badan yang berlebihan atau kerugian dan tahap stres yang tinggi.

Namun, itu adalah salah satu tanda utama konsep anda. Anda terlambat haid biasanya berlaku hampir dua minggu selepas persenyawaan, tetapi kadang-kadang ini juga berlaku di minggu pertama konsep bagi beberapa wanita.

Pendarahan v **** a adalah salah satu tanda-tanda pertama kehamilan selama minggu pertama ketika impl ** e ***! O di dalam r **** m anda. Umumnya impl ** tasi terjadi enam hingga dua belas hari selepas konsepsi.

Pendarahan sedikit mungkin berlaku apabila e ***! O kecil mengganggu lapisan r *** m. Perempuan juga mengalami kejang selama masa pendarahan.

Ada banyak perubahan fizikal lain yang terjadi pada tubuh selepas persenyawaan. Anda boleh mengalami kesakitan dan bengkak di pa *** 4ra anda bahkan dalam minggu pertama kehamilan kerana perubahan tahap ho ** 0n. Kadar ho ** 0n baru membawa beberapa perubahan dalam tubuh anda termasuk bentuk dan saiz pa *** 4ra anda.

Kadang-kadang kawasan sekitar puting mungkin gelap selama fasa ini. Namun, ini perubahan dalam pa *** 4ra pudar dengan masa kerana tubuh anda menyesuaikan dengan kadar ho ** 0n yang baru.

Merasa mual adalah gejala umum lain yang menderita wanita selama minggu pertama kehamilan. Anda mungkin mengalami morning sickness dan mual selama beberapa hari berturut-turut. Secara umum hanya berlangsung selama trimester pertama. Kemungkinan mendapatkan peningkatan mual jika anda makan sesuatu di pagi hari dengan perut kosong.

 Keletihan
Anda mungkin merasa lelah selama kehamilan walaupun jika anda telah mempunyai tidur yang cukup. Lelah cukup normal semasa mengandung terutama semasa peringkat awal dan kemudian. Keletihan atau keletihan set bahkan sebagai awal minggu pertama kehamilan selepas impla * tasi e ***! O.

Banyak wanita terus merasa lelah di awal kehamilan. Beberapa penyebab lain dari keletihan awal kehamilan adalah tekanan darah dan gula darah lebih rendah tahap dan peningkatan kadar ho ** 0n proge *** ron dari.

Wanita yang ingin hamil selalu mencari segera gejala kehamilan pada hari pertama selepas ovulasi. Ada tanda-tanda langsung ke memastikan kehamilan selepas persenyawaan, namun beberapa awal gejala kehamilan dapat dirasakan oleh perempuan di minggu pertama kehamilan sebagai e ***! O berkembang.

Bila anda suka artikel ini, sila share kepada rakan FACEBOOK, TWITTER dan GOOGLE + anda.

5 Tanda-tanda Kehamilan Dalam Minggu Pertama

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih

MOHON BANTU LIKE JIKA ANDA SUKA ARTIKEL INI !!

loading...

Dapatkan kisah terbaik terus ke dalam inbox email anda!