AWAS BERHATI-HATILAH MEMAKAI KANTA LEKAP YANG BOLEH MENYEBABKAN JADI BUTA !! (( TOLONG BANTU SEBARKAN BIAR SEMUA TAHU ))

AWAS BERHATI-HATILAH MEMAKAI KANTA LEKAP YANG BOLEH MENYEBABKAN JADI BUTA !! (( TOLONG BANTU SEBARKAN BIAR SEMUA TAHU ))

Penggunaan kanta lekap boleh membawa kepada perdagangan sehingga ekor buta.

contact lens

Bagi menyokong penampilan serta memberi keselesaan, ada juga yang memilih untuk memakai kanta lekap untuk menukar cermin mata. Adakah anda tahu apabila terdapat kanta sentuh yang boleh memberikan kesan tidak layak amat berat?

Kanta lekap yang digunakan tidak layak boleh membuat buta semula jadi. Digunakan boleh terdiri daripada jangkitan mata keratitis semula jadi, yang adalah keadaan kornea dijangkiti mikrob, kulat dan bakteria lain untuk membincangkan mengenai buta.

“Penggunaan kanta lekap memang boleh membuat pandangan yang lebih baik daripada kaca mata, tetapi mereka juga terdedah kepada jangkitan jadi mereka perlu lebih berhati-hati, “Dr. Jennifer R. Cope, epidemiologi perubatan seseorang di Pusat Kebangsaan bagi Emerging dan Penyakit Zoonotik Jangkitan CDC seperti yang ditulis Healthmeup, Isnin November 17, 2014.

Dr. Cope meyakinkan mereka yang memakai kanta lekap perlu membuat perlindungan kebersihan pada setiap masa memakai, dan meletakkan ke belakang untuk melindungi mata untuk kekal keadaan sihat. Penggunaan kanta lekap sepanjang hari atau lebih daripada 20 kali mempunyai kemungkinan yang lebih besar untuk meningkatkan keratitis.

Walaupun kebanyakan keratitis masalah yang boleh diubati, tetapi jika diabaikan makan akan menyebabkan peradagangan kepada buta. Tidak sering kanta bersih atau perubahan hubungan boleh meningkatkan keratisis kemungkinan.

Untuk mengelakkan keratitis, pengguna kanta kenalan anda untuk melihat banyak perkara di bawah:

1. Bersihkan tangan dengan sabun dan air apabila akan mengendalikan kanta lekap.
2. kanta lekap Keluarkan tidur pertama, mandi, atau berenang.
3. Rub dan membersihkan kanta lekap di membasmi kuman sebelum ini disimpan
4. Letakkan penyelesaian kanta sentuh khas
5. Ubah jangka waktu optimum kanta sentuh tiga bulan ..

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih