Anugerah Gol Paling Cantik Diperkenalkan Liga Malaysia

Anugerah Gol Paling Cantik Diperkenalkan Liga Malaysia –  Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) sedia menimbangkan cadangan bagi mewujudkan anugerah baru untuk gol tercantik bagi Liga Malaysia pada Anugerah Bola Sepak Kebangsaan bagi masa akan datang.

Anugerah Gol Paling Cantik

Timbalan Presiden FAM, Datuk Seri Afandi Hmzah berkata, kaedah itu bakal menambahkan lagi kerancakan Liga Malaysia selain memberi semangat kepada semua pemain mencipta jaringan ajaib seperti mana yang dibuat oleh Faiz Subri.

Katanya, ia juga boleh memudahkan FAM memilih jaringan terbaik untuk dihantar ke pencalonan Anugerah Puskas Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (FIFA).

Anugerah Gol Paling Cantik Liga Malaysia

“Sekarang ini kita sudah mempunyai AnugerahBola Sepak Kebangsaan dan mungkin kita boleh menambah kategori bagi jaringan tercantik Liga Malaysia.

“Mungkin akan muncul lagi jaringan ajaib seperti yang dilakukan Faiz dan pemenang anugerah itu boleh kita angkat untuk dicalonkan dalam Anugerah Puskas untuk masa akan datang,” katanya sebagaimana lapor Berita Harian.

Jaringan ajaib Faiz Subri yang memenangi anugerah Puskas baru-baru ini bukan sahaja membawa namanya setanding dengan pemain-pemain terbaik dunia, malah turut mengharumkan nama Malaysia.

Sumber: BH Online

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih