ANDA SERING SAKIT KEPALA ?? INILAH JENIS-JENIS SAKIT KEPALA YANG PATUT ANDA TAHU !!

ANDA SERING SAKIT KEPALA ?? INILAH JENIS-JENIS SAKIT KEPALA YANG PATUT ANDA TAHU !!

Sakit kepala yang sangat umum, dan biasanya tidak berbahaya dan pergi sendiri. Tapi kadang-kadang mereka boleh menjadi tanda dari sesuatu yang lebih serius. Berikut adalah beberapa perkara yang perlu diingat tentang sakit kepala.

head-500x267

Kepala

Jenis yang paling umum dari sakit kepala adalah sakit kepala kerana tegang, sakit kepala sinus atau migrain. Orang dengan sakit kepala ini biasanya mengalami sakit tumpul yang membina perlahan-lahan.

Dalam beberapa kes sakit kepala boleh menjadi tanda dari strok, aneurisma, tumor otak, atau perd4rah4n di otak. Dalam kes yang sangat jarang, mereka boleh bermakna bahawa arteri dan vena tidak disambung dengan betul.

Jika sakit kepala anda tiba-tiba dan rasa sakit tak tertahankan, ia disebut ‘sakit kepala petir. “Mereka biasanya adalah yang paling menyakitkan selepas 60 saat, dan sering merupakan tanda pendarahan di otak, dan sangat serius.

Jika anda mendapat sakit kepala selepas bersenam atau aktiviti fizikal lain itu boleh menjadi gejala dari tumor otak atau aneurysm. sakit kepala yang serius boleh menyebabkan bicara Pelat dan penglihatan kabur. Mereka juga boleh menyebabkan masalah balancing, kekeliruan atau kehilangan memori. Ini juga tanda-tanda strok.

Jika anda mengalami sakit kepala ketika anda berada di atas usia 55, bercakap dengan doktor anda. Juga, jika anda mempunyai kecederaan kepala dan sakit kepala boleh menyebabkan gegaran atau kerosakan otak jika tidak dirawat dengan segera.

Jika sakit kepala anda terjadi di sekitar satu mata yang disebut sakit kepala kelompok. Jika mata pergi merah, itu boleh menjadi tanda dari tumor otak atau aneurysm. Sakit kepala kelompok boleh menyebabkan loya dan muntah. Tetapi jika anda mengalami demam atau leher kaku boleh meningitis. Doktor jika sakit kepala anda memburuk selepas 24 jam, dan jika anda mempunyai sejarah kanser hati-hati jika anda mengalami jenis baru sakit kepala.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih

MOHON BANTU LIKE JIKA ANDA SUKA ARTIKEL INI !!

loading...

Dapatkan kisah terbaik terus ke dalam inbox email anda!