Adik Muhammad Qayyum Dah Tiada

Sending
User Review
0 (0 votes)

Adik Muhammad Qayyum Dah Tiada. Kanak-kanak yang menderita kanser Neurobalstoma tahap empat, Muhammad Qayyum Roslizam, 6, menghembuskan nafas terakhir 11.30 pagi hari ini di kediaman keluarganya di Taman Serai Maju, Bagan Serai.

Adik Muhammad Qayyum Dah Tiada

Bapanya Roslizam Mat Hitam 40, berkata, anaknya itu meninggal dunia ketika dia berada di Bandar Perda, Bukit Mertajam, Pulau Pinang dan dalam perjalanan pulang selepas menghadiri majlis pernikahan adiknya.

Menurutnya, sewaktu dalam perjalanan, dia menerima panggilan telefon daripada isterinya Herlinda Abdul Rahim 34, memaklumkan mengenai keadaan anaknya.

“Sejurus dimaklumkan isteri mengenai keadaan Muhammad Qayyum, saya segera bergegas pulang.

“Setibanya di rumah, isteri memaklumkan Muhammad Qayyum sudah tiada lagi dan perkara itu disahkan pembantu perubatan Klinik Kesihatan Bagan Serai yang hadir ke rumah,” katanya ketika ditemui di kediamannya, hari ini.

Menurutnya, jenazah anaknya akan disembahyangkan di Masjid Bagan Serai dan dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Jalan Jeti.

Roslizam mengucapkan ribuan terima kasih kepada orang ramai yang bersimpati dan menyampaikan bantuan kepadanya selepas kisah penderitaan Muhammad Qayyum disiarkan media, semalam.

Beliau yang bertugas sebagai anggota bomba di Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Bagan Serai bersama keluarga meminta kerjasama orang ramai khususnya pembaca di laman sosial agar berhenti menyebarkan gambar penderitaan arwah anaknya itu kerana anaknya itu sudah tiada.

Sementara itu, Penguasa Bomba Zon 2 Perak, Mohamed Habib Mohamed Dali turut menziarah Allahyarham Muhammad Qayyum.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih

MOHON BANTU LIKE JIKA ANDA SUKA ARTIKEL INI !!

loading...

Dapatkan kisah terbaik terus ke dalam inbox email anda!