WOW… Janggut Lelaki Ini Harganya 7,000 Pound !!

WOW… Janggut Lelaki Ini Harganya 7,000 Pound !!

peserta-kejuaraan-dunia-jenggot-dan-kumis-di-leogang-austria-sabtu-3102015-lalu_20151005_161357

Tidak hanya kaum hawa yang mempunyai pelbagai trend penampilan serta pandangan. Kaum lelaki juga mempunyai trend pandangan serta pandangan yang tidak boleh dilewatkan.
Terlebih pada zaman saat ini, trend penampilan serta pandangan lelaki makin berbeza-beza serta berkembang, salah satunya yaitu trend gaya rambut dan trend penampilan wajah, seperti janggut atau misai.

Anda pasti memerhatikan bahawa saat ini makin banyak lelaki yang pelihara serta memanjangkan janggutnya.

Pandangan ala kaum hipster ini tidak hanya disukai oleh kaum lelaki di Indonesia, namun juga di berbagai belahan dunia lain, termasuk juga negara-negara yang di kenal juga sebagai trend mode, seperti Amerika Syarikat dan Inggeris.

Selain itu, sebahagian selebriti lelaki juga ikut “mempromosikan” trend janggut lebat, seperti Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Jared Leto, serta Jake Gyllenhaal.

Di Inggeris sahaja, beberapa ratus lelaki diberitakan ikhlas merogoh kocek hingga 7,000 poundsterling untuk pemindahan janggut. Tujuannya tak lain yaitu untuk memperoleh penampilan dengan janggut panjang seperti yang sudah dikenakan beberapa lelaki yang lain.

Menurut data yang dikumpul oleh International Society of Hair Restoration Surgery, kian lebih 500 orang lelaki di England melakukan pembedahan pemindahan janggut tiap-tiap tahunnya untuk beroleh pandangan janggut yang tidak nipis serta panjang semestinya trend yang tengah disukai.

Kos operasi yang boleh disebutkan mahal juga tak jadi problem. Lalu, bagaimana sebenarnya prosedur pemindahan janggut yang disukai beberapa lelaki Inggeris ini?

Caranya yaitu folikel dari sisi belakang kepala dilekatkan di wajah.
Akhirnya boleh kelihatan pada lapan hingga 18 bln. sampai pada akhirnya janggut terbentuk serta tumbuh dengan prima.

“Dalam setahun atau dua th. belakangan ini kita lihat ada gerakan (trend) hispter serta janggut jadi trend pandangan. Saya rasa pemindahan janggut bakal masih tetap disukai. Prosedur ini bakal jadi normal seperti jika anda pergi ke doktor gigi, “tutur Greg Williams, Presiden Britis Association of Hair anf Restoration Surgery.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih