Tunku Mahkota Johor ‘Sound’ Pemimpin Jangan Ambil Kesempatan

TUNKU Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim mengingatkan kepada pemimpin politik supaya tidak mengambil kesempatan ke atas kemenangan Mohd Faiz Subri. Ujarnya, perkara ini sudah dijangkakannya, terutama mereka yang ingin menaikkan semula nama mereka.

tunku mahkota johor

“Saya telah menjangka lebih awal lagi tentang kemenangan Faiz Subri pasti akan mendapat perhatian individu-individu, terutama sekali ahli-ahli politik yang ingin melonjakkan kembali reputasi mereka yang sedang merudum,” katanya yang lebih mesra disapa Tunku Ismail menerusi catatan terbaharu di laman Facebook Johor Southern Tiger.

[ARTIKEL BERKAITAN: Keputusan Anugerah Puskas FIFA 2016 Faiz Subri Catat Sejarah]

Mohd Faiz 10 Januari lalu berjaya meraih Anugerah Puskas Persekutuan Bola Sepak Antarabangsa (Fifa) 2016 yang di adakan di Zurich, Switzerland.

Beliau berjaya mengalahkan dua lagi calon iaitu Johnath Marlone Azevedo da Silva dari Brazil dan pemain wanita, Daniuska Rodriguez dari Venezuela.

Tunku Mahkota Johor ‘Sound’ Pemimpin Jangan Ambil Kesempatan

Gol tercantik dunia oleh Mohd Faiz itu adalah melalui sepakan percuma semasa perlawanan Pulau Pinang menentang Pahang pada perlawanan Liga Super, 16 Februari tahun lepas.

Anugerah Puskas dinamakan sempena penyerang legenda Hungary, Ferenc Puskas yang menjulang tiga gelaran Eropah bersama pasukan gergasi Sepanyol, Real Madrid dari 1959 hingga 1966.

Sejak diperkenalkan pada 2009, anugerah yang bertujuan mengiktiraf gol tercantik sepanjang tahun itu dimenangi bintang bola sepak terkenal dunia antaranya Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Neymar dan James Rodriguez. Tunku Mahkota Johor ‘Sound’ Pemimpin Jangan Ambil Kesempatan. – Sinar Harian

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih