Tular Pesta Gay Di Kuala Lumpur, Ini Respon TPM Zahid Hamidi

Tular Pesta Gay Di Kuala Lumpur

Tular Pesta Gay Di Kuala Lumpur, Ini Respon TPM Zahid Hamidi – Kerajaan tidak akan benarkan sebarang penganjuran pesta gay seperti yang tular akan diadakan di Kuala Lumpur pada 30 September ini, lapor Sinar Harian.

Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi berkata, sehingga kini penganjur acara berkenaan belum membuat sebarang permohonan permit untuk menganjurkan acara itu.

Tular Pesta Gay Di Kuala Lumpur, Ini Respon TPM Zahid Hamidi

“Saya telah mengarahkan Polis Diraja Malaysia (PDRM) untuk tidak meluluskannya permit acara ini, jika diteruskan juga maka acara itu dianggap sebagai perhimpunan haram,”katanya.

Sebelum ini, tular dilaman sosial yang acara pra-pesta gay akan diadakan di Kuala Lumpur pada 30 September ini selepas laman Facebook “White Party Bangkok” yang merupakan laman promosi perhimpunan gay telah memuatnaik poster Kuala Lumpur destinasi mereka seterusnya selepas dijadualkan berlangsung pada 28 Disember ini di Thailand.

Ahmad Zahid berkata, beliau telah menerima laporan daripada Bukit Aman berhubung penganjuran acara itu dan meminta polis untuk bertindak sewajarnya.

Selain itu, beliau juga telah mengarahkan Jabatan Imigresen untuk bertindak tegas dengan tidak mengeluarkan sebarang visa memasuki negara ini terhadap rakyat asing yang ingin menghadiri acara yang memalukan itu.

“Kita sedang meneliti nama–nama individu yang berkenaan dan akan meletakkan mereka dalam kategori ‘not to let’ (tidak dibenarkan masuk di pintu masuk negara).”

“Apa yang dirancang mereka ini adalah sesuatu yang di luar perlakuan manusia normal.

“Sebagai Menteri Dalam Negeri, saya telah mengarahkan PDRM dan Jabatan Imigresen supaya memantau secara terperinci agar White Party ini tidak dilakukan di negara ini sama ada secara terbuka atau tertutup,” katanya.

Sumber: Siakapkeli.my

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih