Status ‘Prihatin Ramadhan’ Lelaki India Ini Viral, Ramai Yang Tidak Setuju Dengannya..

Status ‘Prihatin Ramadhan’ Lelaki India Ini Viral, Ramai Yang Tidak Setuju Dengannya..

stts

Pertama sekali kami nak beri pujian kepada lelaki ni kerana berfikir secara rasional dan mempunyai sifat hormat kepada agama lain. Sekarang ni umat Islam tengah menjalani ibadah ramadhan dan kebanyakan tempat kerja beri peluang untuk pekerja yang beragama Islam balik lebih awal. Iya lah, nak buat penyediaan untuk berbuka puasa, nak pergi bazaar lagi semua kan. Takkan nak berbuka dalam kereta pulak kan?

Oleh dari hal itu, seorang lelaki beragama India membuat satu status menegur orang yang tak berpuasa pun sibuk sekali ingin balik awal. Nak tahu status penuh lelaki ni? Baca untuk cerita penuh. Status itu juga telah mendapat pujian dari orang ramai dan ada juga yang tak setuju. Apa pendapat anda?

Status ‘prihatin’ lelaki ni jadi viral

Screen Shot 2016-06-08 at 2.14.02 AM

Semalam viral di Twitter dan Facebook mengenai status yang dikemas kini oleh lelaki yang berbangsa India. Di dalam status tersebut dia ingin menyampaikan supaya beri ‘keistimewaan’ untuk orang Islam untuk menjalani ibadah puasa dengan lebih mudah. Status tersebut telah dapat pujian dan tak kurang juga tentangan dari netizen.

Dapat pujian dari orang ramai

Screen Shot 2016-06-08 at 2.14.23 AM

Screen Shot 2016-06-08 at 2.33.16 AM

Screen Shot 2016-06-08 at 2.15.10 AM

Screen Shot 2016-06-08 at 2.15.37 AM

Namun, sesetengah tidak bersetuju. Sebabnya..

Screen Shot 2016-06-08 at 2.18.46 AM

Screen Shot 2016-06-08 at 2.19.20 AM

Screen Shot 2016-06-08 at 2.19.35 AM

Mungkin tiada niat nak provoke

Screen Shot 2016-06-08 at 2.20.22 AM

Sumber: Facebook | ohbulan

Facebook Comments

MOHON BANTU LIKE JIKA ANDA SUKA ARTIKEL INI !!

loading...

Dapatkan kisah terbaik terus ke dalam inbox email anda!

(Visited 77 times, 1 visits today)

Leave a Reply