MENGEJUTKAN !! Suami Isteri Ini Hanya Belanja RM 1960 Untuk Bercuti 4 Hari Di Kota Kinabalu. Murah kan?

MENGEJUTKAN !! Suami Isteri Ini Hanya Belanja RM 1960 Untuk Bercuti 4 Hari Di Kota Kinabalu. Murah kan?

Siapa sini suka melancong? Seronoknya dapat melancong tengok flora dan fauna, boleh santai-santai dan relaks tanpa perlu fikirkan kerja. Kalau boleh nak melancong ke seluruh Malaysia kemudian ke negara orang pula. Namun, persediaan fizikal, mental dan wang ringgit sangatlah penting.

cuti

Macam yang dilakukan oleh pasangan ini yang melancong ke Kota Kinabalu Sabah dengan hanya RM 1960 selama 4 hari. Weh, seronoknya. Dah lama teringin ke Sabah. Dengarnya permandangan disana sangatlah cantik. Kepada siapa-siapa yang merancang mahu menjejakkan kaki ke sana jom ikuti tips menarik dari pasangan ini…

Hari pertama – Rumah Terbalik

1

day 1 combine

Hai. Maaf terlebih dahulu sbb entry ni panjang sikit hahaha.K harini sy share itinerary ke sabah selama 4hari kay.Okay first day after landing ktorg terus ambik kereta ngan En Heredy (013 890 6700) kete myvi auto baru. Memang tiptop kete baru tinted gelap kay.Hehe pastu ktorg pegi ke rumah terbalik,singgah makan lokan ngan kelapa jelly kat mane entah name tempat ni, pastu pegi signal hill.Acah2 tengok permandangan KK laa.Ni semua ayie yg bawak jalan.Hehe pastu terus naik ke kundasang,singgah jap kat jambatan tamparuli.Pastu check in kat j residence,cantik,sejuk sangat,bukak tingkap nampak gunung.dekat jea ngn kinabalu park.

Hari kedua – Desa Dairy Cattle -Poring Hotspring – Canopy Walkway – Tagal Luanti

day 2 initerary

day 2 combine

Esok tu terus g desa cattle tgk lembu, yg ni utk sesapa yg g lebih 2 org tu disarankan sewa laa kete cc tinggi. Sebab nye jalan mmg exteme.hahaha kalau naik kancil mau semput. Pastu makan gelato yogurt n susu pastu g poring hotspring, dalam tu ade taman rama2, canopy walkway.Bayaran masuk semua lain2.Utk yg nak g canopy walkway tu disarankan sediakan stamina yea sbb mmg kena daki bukit.Hahaha so akak2 tu jgn laa nak pakai kain ke,wedges ke.Kang tergolek pulak.Dah turun tu ktorg terus g tagal luanti.Main ngn ikan kelah tu.Perjalanan dia dalam 15 minit kot dari poring hotspring.Dah keluar dari simpang besar kat poring tu,amek kiri ke sandakan.waze mmg tak function sbb line takde.So tawakal jea haritu. Hahaha sblm sampai tagal luanti tu boleh singgah sabah tea kalau nak laa.K dah kat tagal luanti tu,tempoh masa nak main ngn ikan 15 minit jea. Pastu otw balik KK ktorg singgah kinabalu park.Tiket poring hotspring jgn buang, guna utk kat sini pulak.Time tu tak bape best sbb kabus dah tebal. So ktorg terus balik kk.Pegi tanjung aru tgk sunset,makan kepak ayam madu.sunset dia mmg terbaik. hakak nak ckp sini mkn mmg mahal k.jgn terkejut kalau nasik goreng 8 hengget.balik tu Check in kat promenade.hotel okay la utk yg nak masak cun laa.hotel ni dekat jea ngn pasar filipin.

Hari ketiga – Island Hoping dan Snorkeling (Pulau Sapi)

1

day 3 combine

Esok nye pegi pulau. Sila laa bawak sunblock.Hakak ni muka mengelupas serupa apa.Sunblock tertinggal wey.Pastu balik ktorg check in kat courtyard hotel.sy tak recommend sbb hotel kecik.kettle kena sewa.jauh dr kk.yg ni dekat ngn mall 1 borneo,ada breakfast tp makanan tak sedap.K pastu malam tu ktorg makan kat gerai2 makan sblh pasar besar direct pasar filipin gak tp hujung sekali.Yg ni kena pandai pilih sbb byk yg mahal.Tp makanan so so jea. Tak kena selera sgt.

Hari terakhir – Pasar Kraftangan – Pasar Filipin -Tanjung Aru – KL

d4 ini

day 4 combine

Then esok nye ktorg takde g memane sgt, checkout dr courtyard terus g pasar filipin n pasar kraftangan.shopping semua kena pandai nego laa.ade yg boleh kasi murah gila2.hahaha.dorg ade sediakan kotak,so jgn risau nak bawak naik flight kay. Pastu g taman awam likas kot. Sorry tak ingat name. Lepak jap.pastu g masjid terapung solat,g makan kat tanjung aru then g airport.pastu balik.hahahah

Wah seronoknya macam-macam tempat dapat pergi dalam masa 4 hari je. Kos pun boleh tahan. Sesiapa yang teringin nak menjejakkan kaki ke sana bolehlah try tips dari akak dan abang ni. Kalau pergi ramai-ramai lagi jimat kongsi duit kereta dan penginapan. Oh jangan lupa book tiket masa promotion ya. hehe

Sumber : facebook She Ekin/ohbulan

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih