Media Asing Bongkar Rahsia Sebenar ‘Datuk Seri’

Media Asing Bongkar Rahsia Sebenar ‘Datuk Seri’

Media Asing Bongkar Rahsia Sebenar ‘Datuk Seri’ | Sebelumnya latar belakang sebenar datuk seri yang telah membelasah 3 orang anggota rela telah terbongkar.Nicky Liow Son Hee yang mempunyai syarikat sendiri merupakan jutawan dan telah dianugrahkan gelaran datuk seri pada tahun 2012.

Terkini selepas disiasat, Liow rupanya mempunyai 10 rekod kes jenayah lapor World Buzz.suspek terlibat sekurang-kurangnya 10 ke jenayah sejak tahun 2009,termasuk pengguna dadah penyerang dengan senjata dan kes curi.

Media Asing Bongkar Rahsia Sebenar ‘Datuk Seri’

Menurut sumber berkenan Liow tidak pernah di dakwa bagi kes lalu kerana faktor kekurangan bukti dan maklumat untuk mengaitkan kes jenayah itu.waran tangkap juga tidak diserahkan kepada suspek juga antara kemungkinan besar suspek tidak pernah di dakwa.

Lebih mengejutkan apabila portal berita berkenan juga mendedahkan bahwa Liow juga merupakan seorang ahli kongsi gelap di taiwan selain pernah menghadiri majlis yang diadakan di negeri itu.

Bukan hanya itu,Liow juga dilaporkan merupakan orang kanan seorang warga cina,zhang jian yang di dakwa pada jun lalu kerana menipu ribuan orang dengan mengaut sebanyak RM356Juta.

Berkait dakwaan memiliki senjata api,timbalan ketua polis,tan sri noor rashid mengesahkan suspek mempunyai permit untuk membawa senjata api.

Mengaku Tidak Bersalah Pukul Rela

Bagaimapun semalam Datuk Seri’ berusia 29 tahun itu mengaku tidak bersalah di Mahkamah bagi tuduhan menyerang tiga anggota Rela pada 27 Oktober lalu.

Beliau juga dituduh mencederakan Lee Weng Poh, 27 yang membolehkan hukuman penjara tujuh tahun dan denda jika sabit kesalahan di bawah Seksyen 325 Kanun Keseksaan.

Soon Hee juga menghadapi dua lagi tuduhan yang mencederakan sukarela,Leong Jun Jie, 21, dan Cheong yang menyebabkan kecederaan di bawah Seksyen 323 Kanun Keseksaan

Sekiranya disabitkan kesalahan, beliau boleh dikenakan penjara setahun atau denda sehingga RM2,000 atau kedua-duanya.

Timbalan Pendakwa Raya, Nadiah Malek Fauzie menawarkan RM25,000 sebagai jaminan bagi semua pertuduhan.

Peguam Datuk Geethan Ram Vincent, yang mewakili Soon Hee, bagaimanapun meminta jaminan yang lebih rendah.

“Jaminan hanya untuk memastikan kehadiran pelanggan saya semasa pendengaran mahkamah,” katanya.

Mahkamah menetapkan ikat jamin RM17,000 dengan seorang penjamin bagi semua tuduhan dan memerintahkan Soon Hee untuk tidak mengganggu saksi.

Kes ditetapkan untuk sebutan semua pada 14 Disember ini.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih