“Lu Ada Masalah Apa?”- Tauke Raja Lawak Bertekak Dengan Netizen Kerana Prank Call

“Lu Ada Masalah Apa?”- Tauke Raja Lawak Bertekak Dengan Netizen Kerana Prank Call

Sekarang ni boleh dikatakan semua station radio di Malaysia ni ada satu segmen yang bernama ‘prank call’ dimana mereka akan buat panggilan rawak untuk tujuan bergurau. Bagi kita yang mendengar ni memang la nak pecah perut dibuatnya tapi cuba bayangkan jika kita berada di tempat orang yang kena prank tu. Mahu mengamuk dibuatnya!

c3626bce-0f38-425d-8753-c910a9308563

Semalam kecoh di Twitter apabila Tauke Jambu bertekak dengan pengguna laman sosial media tu. Macam nak ajak bergaduh pun ada dah. Kata mereka, Tauke Jambu yang jadi DJ di sebuah radio popular ni agak keterlaluan dan tak menjaga sensitiviti orang lain dalam buat prank call. Hmm.. Macam mana tu?

Begini ceritanya..

11

5

Screen Shot 2016-05-19 at 12.33.12 AM

Tauke mengamuk

3

Oleh kerana post ni, Tweet ni jadi viral dan mendapat perhatian ramai orang.

Pengguna Twitter ramai-ramai hentam

Screen Shot 2016-05-19 at 12.33.54 AM

Screen Shot 2016-05-19 at 12.34.03 AM

Screen Shot 2016-05-19 at 12.34.25 AM

Selepas itu ramai yang masuk sekali dan bersetuju bahawa prank call yang dibuat terlalu annoying, keterlaluan dan hambar.

Akhir sekali..

Screen Shot 2016-05-19 at 12.34.40 AM

Tindakan stesen radio ni patut dipuji kerana terus meminta maaf dan terima teguran dengan tangan terbuka. Kalau diorang ni melenting sekali mesti keadaan akan jadi lagi teruk kan? Harap semua stesen radio selepas ni jaga sensitiviti dan buat research dahulu sebelum kenakan orang.

Sumber: Twitter | ohbulan

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih