Ini Respon Syed Mokhtar Mengenai ‘Luahan Hati Tan Sri Syed Mokhtar Bukhary Berkenaan Najib Razak’

Ini Respon Syed Mokhtar Mengenai ‘Luahan Hati Tan Sri Syed Mokhtar Bukhary Berkenaan Najib Razak’

Kuala Lumpur – hartawan korporat dan Pengerusi Yayasan Albukhary Tan Sri Syed Mokhtar AlBukhary bukan penulis artikel itu, ‘Luahan Hati Tan Sri Syed Mokhtar Bukhary Berkenaan Najib Razak’ yang pertama muncul pada hari Sabtu (29 Ogos).

Yayasan Albukhary dalam kenyataan di sini hari ini berkata, artikel itu telah menyesatkan orang ramai ke dalam pemikiran atau mempercayai bahawa ia adalah Syed Mokhtar yang telah menulis.

Ia mendakwa artikel itu mendapat tarikan, dihasilkan semula dalam laman media sosial dan diedarkan melalui aplikasi mesej WhatsApp.

“Kami tidak boleh membiarkan perbuatan menyamar Tan Sri Syed Mokhtar, termasuk apa-apa penggunaan menyalahi undang-undang atau tidak sah namanya.

“Bagi mengelakkan keraguan atau kekeliruan, laman web ini Albukhary Foundation terus menjadi tunggal sederhana awam rasmi bagi Syed Mokhtar,” katanya, sambil menambah, “asas berdoa untuk kejayaan berterusan dan pertumbuhan Malaysia”.

Dua hari lepas, satu artikel bertajuk, ‘Luahan Hati Tan Sri Syed Mokhtar Bukhary Berkenaan Najib Razak’ viral di media sosial termasuk WhatsApp, laporan Bernama.

Jika Anda Rasa Artikel Ni Berguna, Silakan Klik Button Like Dibawah. Terima Kasih